Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

V Ligu je dišalo po pečenem kostanju

Praznik kostanja je v Lig privabil številne obiskovalce, željne sladkega jesenskega sadeža.
V nedeljo, 16. oktobra, v Ligu ni bilo prav enostavno najti parkirnega mesta. Običajne in vse dodatno urejene parkirne prostore so namreč do zadnjega kotička zapolnili obiskovalci iz bližnje in širše okolice, ki jih je na Kanalski Kolovrat zvabil sladki pečeni kostanj. 

Pozornost so najprej pritegnile stojnice z najrazličnejšimi izdelki, od domačih salam pa do slavnega marjacelskega kolača, ki je tudi kmalu pošel. Na bregovih ob igrišču, kjer je potekala tradicionalna tombola, se je trlo obiskovalcev, željnih bogatih nagrad. Ob žrebanju številk sta za dobro vzdušje skrbela člana GD Kontrada, Severin Drekonja in Slavko Jereb, slednji pa je prireditev tudi vodilNeutrudno pa je delala predvsem skupina krajanov, ki je pekla kostanj, saj se vrsta pred blagajno nikakor ni hotela zmanjšati.

Obiskovalci so si lahko ogledali razstavo slikarja Adriana Velussija in razstavo slik s slikarske delavnice otrok iz osnovne šole Prapotno iz Benečije ter osnovnih šol Deskle in Kanal. V kulturnem programu je nastopila Folklorna skupina iz Kala nad Kanalom, predstavili pa so se tudi otroci z Liga. 

Ko so naposled oddali še nagradni pršut, so se obiskovalci v hladnem večeru lahko do pozne noči greli tudi s plesom ob zvokih ansamba Modrijani.

 

Oglejte si tudi