Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Turnir v pikadu prinesel zlato in srebro Kanalu

Društvo upokojencev Kanal je 19. novembra organiziralo 3. turnir v pikadu za moške in ženske ekipe društev upokojencev iz severnoprimorske regije. Turnirja se je udeležilo skupno 21 ekip. Na osebno željo in naše povabilo je na turnirju prvič sodelovala ženska ekipa iz Logatca.

Tekst: Franc Komac, predsednik DU Kanal

V moški konkurenci je zmagala ekipa Kanala pred Desklami in Idrijo. V ženski konkurenci pa je domača ekipa v posamični konkurenci zasedla 2. mesto. Z zavzetostjo in pridnostjo naših članov, smo turnir organizirali in izpeljali z odliko, kar so nam priznala sodelujoča moštva.

Igralci in igralke pikada našega društva so bili v letu 2011 uspešni tudi na ostalih turnirjih, ki so jih organizirala posamezna društva upokojencev. Ženska ekipa je sodelovala na 7 turnirjih in pri tem zasedla trikrat 3. mesto in enkrat 1. mesto v ekipni konkurenci, v posamični konkurenci pa je po štirikrat zasedla 2. mesto. Moška ekipa pa je sodelovala na 6 turnirjih in trikrat osvojila 1. mesto, v posamični konkurenci pa dvakrat 3. mesto.

Obe ekipi sta sodelovali tudi na športnih igrah upokojencev v Novi Gorici, kjer je moška ekipa osvojila 3. mesto, ženska pa 1. mesto v ekipni in tudi posamični konkurenci. S tem uspehom si je tudi priborila nastop na državnem prvenstvu, ki je bilo 19. septembra v Slovenj Gradcu, kjer je osvojila 7. mesto. Na športnih igrah so uspešno nastopali tudi balinarji in balinarke , strelci in reševalci križank, kar nam je tudi prineslo zmago.

Vsem športnikom našega društva iskrene čestitke za dosedanje uspehe ter obilo športne sreče na naslednjih tekmovanjih.

 

Oglejte si tudi