Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Tince na prvem programu RTV Slovenija

Da smo tudi upokojenci lahko še kako aktivni, polni energije in volje do življenja, je pokazala plesna skupina Tince v oddaji Dobra ura na prvem programu RTV Slovenija.
 V torek 6. novembra 2012 je plesna skupina Tince iz Deskel gostovala v oddaji Dobra ura, ki je vsak dan med 16.45 in 19. uro na prvem programu RTV Slovenija.

 

Oddaja je bila v celoti posvečena starejšim, predvsem upokojencem in sicer problemom, ki jih prinaša starost pa tudi aktualne gospodarske razmere v državi v času poglobljene ekonomske krize.

 

Oddaja se je začela nadvse optimistično in razigrano, za kar so s plesom »džipsi« - ciganski ples poskrbele Tince, saj so z nasmehi in hitrimi plesnimi koraki pokazale, da starost ni samo životarjenje in posedanje doma, ampak je lahko daleč od tega, če nam seveda to dopušča zdravje in če imamo za to obilo dobre volje in optimizma.

 

V pogovoru med voditeljico oddaje gospo Jasno Kreljič Vreg in predstavnicama Tinc gospo Jožico Stanič in Majdo Rejec smo se dotaknile tudi aktualnih problemov kot so zdravstvene težave upokojencev in plačilo nekaterih zdravstvenih storitev, možnosti preživetja z obstoječimi pokojninami, kako recesija vpliva na položaj upokojencev, kako je z medgeneracijsko solidarnostjo, ali si upokojenci lahko privoščimo luksus in kaj luksus za nas upokojence sploh je, zlasti še za tiste s povprečnimi in podpovprečnimi pokojninami.

 

Ker je naša generacija tista, ki je preživljala v mladosti leta pomanjkanja (leta kmalu po drugi svetovni vojni), smo pravzaprav generacija, ki smo pripravljeni veliko potrpeti, se sprijazniti z marsičem, pripravljeni pomagati mlajši generaciji zlasti otrokom in vnukom, kolikor je pač v naši moči in še vedno, kljub skromnim dohodkom, varčevati. Saj veste, nam je še vedno domače razmišljanje »nič ne veš, kako bo jutri«.

Oglejte si tudi