Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Tince na odru Festivala za tretje življenjsko obdobje

Plesalke Plesne skupine Tince iz Deskel so tudi letos sodelovale na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal od 28. do 30. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Plesale so pred kratkim naučeno plesno točko Mačke, mentorica in koreografinja plesne skupine je Kristina Fabjan iz Plesnega kluba KREART. Njihov energični in zanimivi nastop na Medgeneracijskem odru v sredo, 28. septembra 2016, so opazili tudi novinarji televizije Kanal A in plesno skupino smo lahko videli in poslušali v informativni oddaji Svet na Kanalu A.

Več o festivalu (vir spletna stran www.f3zo.si):
»Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot. 
Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.«

 
Plesalke so se iz Ljubljane vrnile polne lepih vtisov in zavedanja, da so tudi one prispevale kamenček v mozaik te edinstvene prireditve.

 

 

 

Oglejte si tudi