Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Spominski pohod na Most na Soči

Pohodniška sekcija ŠKTD Avče je v nedeljo, 14. aprila, organizirala pohod iz Avč na Most na Soči. Pohod smo poimenovali »Olgin pohod« po preminuli vaščanki Olgi, ki je skoraj vsakodnevno prehodila del te poti in se vračala s šopkom rožic za na »žegen«.

Tekst: Anica Madon

 

Okrog 40 nas je (oprtanih z nahrbtniki ter opremljenih s palicami in dobro voljo) odrinilo na pot. S seboj smo vzeli tudi štiriletnega Gaja in kar tri pse. Vreme je bilo kot naročeno za naš podvig: zjutraj prijetno hladno, popoldne pa se je ogrelo na preko 20 stopinj ter nas takoj sleklo v kratke rokave.

 

Pohod nas je vodil preko Ravnice do Loga, nato navzdol v graben nad Babjo jamo, potem pa spet strmo navzgor na zeleno ravnico Gorenjega Loga. Tu nas je ob poti najprej pozdravilo skromno znamenje, kmalu pa prijazni vaščani Gorenjega Loga. Pri njih smo se odžejali ter se okrepčali za pot, na naše veliko presenečenje pa so nam steklenico močnega potisnili celo v nahrbtnik za popotnico.

 

Ozka cesta nas je vodila med polji in travniki do razgledne točke, kjer se nam je odprl pogled na našo Sočo, nato smo se povzpeli do Drobočnika, kjer smo se priključili na cesto, ki prihaja s Tolminskega Loma. Sedaj je bilo do Mosta na Soči le še streljaj. Kratek spust po strmem klancu in pozdravil nas je prelep pogled na s soncem obsijano mestece.

 

Sledilo je okrepčilo ob jezeru, kjer smo se kot kuščarji greli na letos že tako težko pričakovanem soncu in pridno mleli slasten pršut, ki nam ga je Milan komaj utegnil sproti rezati.

 

Kar nikamor se nam ni mudilo. Najraje bi ostali kar tam, tako je bilo lepo.

 

Seveda pa je bilo treba pot ponovno prehoditi, tokrat v obratni smeri, ter jo tudi primerno zaključiti na vaškem igrišču v Avčah.

 

Po okrepčilu na igrišču smo se prijetno utrujeni razšli po domovih. Drugo leto bomo pohod spet ponovili, saj nam pomeni koristno rekreacijo pa tudi prijetno druženje in sprostitev v naravi.

 

 

Oglejte si tudi