Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Pipistrel v Kanalu

Ponedeljek, 15. oktobra, je bil v Kanalu letalsko obarvan. Začel se je s sestavljanjem Pipistrelovega letala na igrišču OŠ Kanal in zaključil s predavanjem pilota Matjaža Lenarčiča, ki je preletel naš modri planet.
Videti letalo na igrišču osnovne šole ni vsakdanji dogodek. Še bolj neobičajno je, da lahko opazuješ, kako dele letala sestavijo skupaj. Vse to so 15. oktobra doživeli kanalski osnovnošolci in otroci iz vrtca, ki so na šolskem igrišču lahko občudovali ultra lahko Pipistrelovo letalo, ki so ga Pipistrelovi mojstri prav tam tudi sestavili  

Sledil je show Alana Goljevščka, ki je med najboljšimi piloti na svetu radijsko vodenih modelov letal, kar je dokazal tudi v telovadnici osnovne šole.

Večer se je začel z odprtjem razstave fotografij ekstremnega pilota Matevža Lenarčiča o njegovem poletu z ultralahkim letalom okoli sveta. "Letalski dan" pa se je zaključil v prostorih Kluba kanalske mladine, kjer je Lenarčič na predavanju predstavil svoj letošnji prelet preko modrega planeta z ultralahkim PIpistrelovim letalom, ki je trajal več kot tri mesece. S pomočjo ekipe, v kateri je bilo 20 ljudi, je preletel 92.000 kilometrov, kar je za več kot dvakrat okoli sveta.     


Ob pristanku na Brniku, 19. aprila, je povedal, da iz letala ni videl meja, da so te le v naših glavah in da je na svetu še ogromno prostora za ljudi.

V spodnjem videu pa si lahko ogledate delček tistega, kar je Lenarčič iz ultralahkega "Pipistrela" videl med preletom modrega planeta.

Oglejte si tudi