Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Pridne roke še naprej ustvarjajo

Sekcija za ročna dela pri društvu upokojencev Kanal, ki jo vodita Sonja Stanič in Marica Gorjup, tudi v letošnjem letu pridno nadaljuje z delom. Vse punčke, ki so jih lani izdelale v okviru projekta Punčke iz cunj, so bile posvojene.
Vsaka posvojena punčka pomeni prispevek 20 evrov za Unicefovo kampanjo cepljenja otrok v državah v razvoju proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

 

V zahvalo za prispevek od prodanih punčk in vloženi čas ter trud jih je v letošnjem januarju obiskala predstavnica Unicefa Polona Greif. Zelo je pohvalila njihovo delo. Ob tej priliki jih je povabila na posebno rojstnodnevno razstavo v Ljubljano, s katero je Unicef Slovenija zaznamoval 10.obletnico projekta Punčke iz cunj. 

 

Z veseljem so se vabilu odzvale in tja odnesle tudi 10 punčk. Slavnostna prireditev je 27. maja potekala v galeriji Kresija v Ljubljani, kjer so vse prostovoljke, vključene v projekt, razstavile svoje punčke in jih tam pustile v posvojitev. Prostovoljke iz posameznih društev so predstavile izdelavo punčk od modela do punčke, obenem pa tudi nagib, ki jih je spodbudil, da pristopijo k projektu. Vse je pri tem vodila želja in potreba narediti nekaj dobrega za pomoči potrebne otroke, obenem pa koristno izkoristiti svoj prosti čas, saj jih kreativnost, ustvarjanje in druženje polni z zadovoljstvom in notranjo energijo. Za svoje izdelke so članice DU Kanal od vodstva Unicefa prejele ustno pohvalo za izredno dovršene izdelke.

 

Zbrane sta ob otvoritvi prodajne razstave nagovorila predsednik upravnega odbora Unicefa Dejan Turk in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Kulturni program so s pesmijo popestrili Nuša Derenda, Lado Leskovar in otroški zbor.

 

Punčke bodo v galeriji Kresija in tudi v prvem nadstropju knjigarne Konzorcij razstavljene vse do 9. junija.

Prostovoljke so poleg punčk za Unicef izdelale tudi druge podobne punčke, ki so jih prodajale ob tržnih dneh na tržnici v Kanalu. Izkupiček od prodaje je bil namenjen za pomoč učencem OŠ Kanal iz socialno šibke družine.

 

Pridne roke bodo do jeseni počivale, ko bodo ponovno šivale nove punčke v korist pomoči potrebnih otrok iz OŠ Kanal, spomladi prihodnjega leta pa nove punčke za Unicef. Vmes pa bodo še pridno kvačkale, pletle, vezle in krpale (patchwork) .

 

Trenutno je v sekciji 12 prostovoljk, ki se sestajajo enkrat tedensko. Med njimi so se stkale prijateljske vezi. Želijo in vabijo, da se jim pridružite v druženju in ustvarjanju. Še posebej pa medse vabijo mlade, zlasti še osnovnošolsko mladino.

 

Vsem prostovoljkam zahvala za ta humanitarna dejanja, pa tudi za to, da skrbite za prepoznavnost našega društva tudi izven meja naše občine.

 

 

 

Oglejte si tudi