Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Naj športnik občine Kanal ob Soči 2016

Tudi letos je ŠKD nasmejanih organiziralo glasovanje za naj športnika občine Kanal. Na prireditvi v večnamenski dvorani so v petek, 17. februarja, organizatorji podelili kar 14 priznanj kanalskim športnikom, tako posameznikom kot skupinam.


Podelitev priznanj za naj športnika občine Kanal ob Soči, ki je letos potekala že osmič, organizira Športno in kulturno društvo Nasmejanih. Tako kot lani je bila tudi letos podelitev drugačna. Organizatorji niso izbirali najboljših športnikov, ampak so priznanje in zaslužene čestitke dobili prav vsi, ki so s trdim delom bogatili športne uspehe občine Kanal ob Soči. Tako je bil osrednji namen prireditve spomniti obiskovalke in obiskovalce, koliko čudovitih športnikov je med nami in kako zavidljive rezultate dosegajo.

Eno priznanje so le podelili, in sicer za najpopularnejšo športno osebnost naše občine. Laskavi naslov je prejela twirleka Športnega twirling kluba Deskle Kaja Jerončič Skrt. Preden se je podelitev začela, je predstavnica in učiteljica Brigita Leban predstavila zanimivo metodo brainobrain. Metoda brainobrain je preprosta, zabavna in otrokom zelo privlačna. Otroci se prve 3 do 4 mesece učijo računati z abakom, nato računajo brez abaka – abak si morajo vizualizirati, torej računati v mislih. Otroci se tako učijo biti pozorni na svoje misli in vadijo, da bi povečali notranjo jasnost s sliko kroglic. Kadar vadijo uporabo svojih vizualnih abakov, je aktivirana njihova domišljija.


Podelitev priznanj je potekala v treh sklopih, in sicer so najprej podelili priznanja v vseh neolimpijskih disciplinah, nato olimpijskih športih, na koncu pa še posebno priznanje. To je za uspešno in odmevno prostovoljno delo na področju strelstva prejel Henrik Valentinčič. Henrik je eden izmed najaktivnejših strelskih prostovoljcev v Sloveniji. Poleg tega, da še vedno tekmuje, tudi sodeluje pri vodenju različnih strelskih tekmovanj na društveni, regijski, narodni in mednarodni ravni.


Vsa priznanja je podelila naša najboljša slovenska in tudi kanalska odbojkarica Tina Lipicer Samec. V kategoriji neolimpijske discipline pa so priznanja prejeli: Kaja Jerončič SkrtSara ŠtendlerMarjana Šuligoj (twirlerke v Športnem twirling klubu Deskle), Marko Niemiz (gorski kolesar, trenira v ŠKTD Avče v disciplini spust z gorskimi kolesi), Aleks Pavlin in Aljaž Markič (tradicionalna karateista pri Karate klubu Goryu), Dejan Jug (ultra kolesar, član Športno rekreativnega društva Ložice), Matej Podgornik (tekmuje v disciplini hitrostna tekmovanja s terenskimi vozili, član Društva ljubiteljev terenskih vozil 4 x 4 Kanal ob Soči in Extreme teama Renče), Pikado sekcija Društva upokojencev Deskle (ekipo sestavljajo: Aleksander Boltar, Milan Kodelja, Zoran ŠuligojJože Valentinčič in vodja ekipe Silvo Gregorič), Zlatko Koren (jadralni padalec, član Društva jadralnih padalcev Severno Krilo ter Društva jadralnih padalcev Kovk Ajdovščina). V kategoriji olimpijske discipline so priznanja prejeli: Primož Jeklin in Grega Okroglič (odbojkarja, ki tekmujeta v dvoranski odbojki in odbojki na mivki, člana OK Salonit Anhovo - Kanal), Jani Kovačič (odbojkar v klubu ACH Volley), Eva Mori (odbojkarica v klubu Foppapedretti Bergamo), Jan Močnik (košarkar – trenutno igra v BIH v klubu HKK Široki), Špela in Polona MarušičNađa Simčič in Nika Kralj (odbojkarice, članice mladinske ekipe GO Volley, njihov trener je bil Alen Bektašević), OK Salonit Anhovo - Kanal, mini in mala odbojka.

Dodatno je prireditev popestril Valter, domači raper, ki je na sceni dejaven več kot 20 let. Valter je sinonim za neposreden val rimane besede v primorskem narečju – je obenem pionir rapa na Goriškem ter v širšem primorskem prostoru. 

 

Seveda pa podelitev brez zunanjih sodelavcev in pokroviteljev ne bi bila tako slavnostna. Njim, ambasadorjem športa kanalske občine, obiskovalcem in seveda športnikom gre zahvala za uspešno izpeljan dogodek.

Besedilo: Boštjan Simčič

 

 

 

Oglejte si tudi