Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Knjižnica pod krošnjami

Knjižnica pod krošnjami dviguje bralno kulturo v kraju.
Tekst: Blaž Valentinčič

 

Letošnja Knjižnica pod krošnjami, ki  je že 4. leto zapored gostovala pod krošnjami na igrišču OŠ Kanal je potekala pod geslom »v ritmu knjige«. Morda, bi bilo bolje, če nam ne bi ritma narekoval dež, kajti zaradi padavin je letošnja knjižnica izpadla nekoliko okrnjeno. Vendarle namen ostaja dober, dvigniti bralno kulturo v našem kraju. Malce smo lahko razočarani, saj nismo slišali briških pripovedi iz ust Tatjane Mavrič, si ogledali premiernega filmskega večera pod zvezdami z gostom Goranom Vojnovićem, slišali o grozotah prve svetovne vojne ter plesali z Grego Kamnikarjem.

 

Članov Športno kulturnega društva nasmejanih to ni demotiviralo in že načrtujemo knjižnico leta 2015. Strah nam je pomagala odgnati Jana Korečič s svojo muco, ki nam je prikazala, kako se soočiti s strahom. Issiaka Sanou iz Burkine Faso nam je z afriškimi bobni pričaral ritem, ki je Afričanom položen v zibelko in ki so ga obiskovalci delavnice hitro vzeli za svojega. Omogočil jih je namreč igranje na ta neverjetno enostaven, a vendarle čaro(bo)ben inštrument. S knjižnico smo gostovali tudi našem novem vrtcu, kjer smo z otroci prebirali in ustvarjali skupaj z »kačonom«. To je pravljična žival, prijazna do vseh, ki so jim blizu živalske bajke in pripovedke. Doktor filozofije Vasja Badalič pa nam je razkril doktrino vojne terorja v Afganistanu ter Pakistanu.


Naj se na koncu zahvalim knjižničarjem Luki in Niki Kralj ter Mojci Madon ter vsem prostovoljcem in sponzorjem, ki nam pomagajo in nas podpirajo pri izvedbi Knjižnice pod krošnjami.

 

 

Oglejte si tudi