Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

50 let Roda Odporne želve

V majhnem naselju Deskle najdete čudovite tabornike. Četudi nas je malo, s svojo zagnanostjo in pridnostjo poskrbimo, da se v kraju vedno kaj dogaja. In če je kdo, ki vedno in nesebično priskoči na pomoč, smo to mi.
Tekst: Maja K. Cencič, Demi Munih

 

Hodimo na taborjenja in zimovanja, bivakiramo, se učimo preživetja v naravi in drugih taborniških veščin, se družimo in preživljamo prijetne urice v sožitju z naravo. Vsako leto organiziramo v šotorih poletno taborjenje v Puntiželi. V mesecu maju smo bili drugič organizatorji območnega mnogoboja, katerega se je udeležilo 7 rodov severnoprimorske regije.

 

V petek, 25. aprila, je v Kulturnem domu v Desklah potekala svečana slovesnost. Praznovali smo 50 let Roda Odporne želve. Ob taborniški himni se je prvič dvignila zastava našega roda. S kulturnim programom so mladi taborniki skozi skeče, pesmi in s plesom predstavili utrinke taborniškega življenja. Zveza tabornikov Slovenije je rodu in najstarejšim zaslužnim članom roda podelila priznanja. Po prireditvi se je dogajanje preselilo na naš taborni prostor, kjer smo ob tabornem ognju in prijetni družbi zaključili praznovanje. Ob tej priliki smo počastili tudi dan Zemlje in dan tabornikov. V Stekleni dvorani kulturnega doma smo pripravili razstavo 50 let taborništva v Desklah in izdali zbornik Že 50 let Odporne želve ustvarjamo boljši svet. Da bi zaznamovali opravljeno delo, smo pripravili tudi našo znamko, ki so jo vsi povabljeni prejeli z vabilom.

 

Taborništvo ni le popoldanska aktivnost, športna dejavnost ali druženje s prijatelji. Taborništvo je način življenja, ki te zasvoji. Čutiš, da delaš nekaj dobrega, nekaj v pravo smer. Zato si ob prazničnem trenutku želimo, da bi se odpornost in trdnost naših želv nadaljevala še nadaljnjih 50 let.

Oglejte si tudi