Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Obrezovanje okrasnih grmovnic

Lep in topel sončni dan smo izrabili za delavnico o obrezovanju vrtnic in okrasnih grmovnic.
Po dolgotrajnem deževju, ki je skoraj neprekinjeno trajalo od začetka jeseni pa vse do pusta, je le posijalo sonce. Lepo in toplo vreme je kot nalašč za urejanje okolice, čas pa je tudi pravi za obrezovanje sadnega drevja, vrtnic in okrasnih rastlin.

 

Tudi v Društvu upokojencev Deskle Anhovo smo lep, sončen in topel torek v začetku marca izrabili za izpeljavo delavnice o obrezovanju vrtnic in okrasnih grmovnic. Tokrat smo polepšali okolico Kulturnega doma Deskle, kjer smo obrezali pritlikave borovce, obrezali smo tudi vrtnice ob glavni cesti in hibiskusove grme pri Mercatorjevi trgovini.

 

Delavnico je vodila poklicna vrtnarica Klara Medvešček, ki nam je praktično prikazala in natančno obrazložila, kako obrezati posamezne vrste rastlin, katere obrezujemo zgodaj spomladi in katere kasneje in kako z obrezovanjem tudi skozi leto skrbeti za želeno obliko rastlin.

 

Delavnico smo zaključili z obrezovanjem agrumov, ki jih pri nas gojimo v cvetličnih loncih, kljub temu pa lahko zrastejo v pravo drevo.

 

Oboroženi z novim znanjem smo se udeleženci vrnili domov, pripravljeni, da tudi sami v praksi preizkusimo pridobljeno znanje.

 

Oglejte si tudi