Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Letošnji občinski nagrajenci

Na svečani proslavi ob prazniku Občine Kanal ob Soči, ki je bila v kulturni dvorani v Desklah 26. 4. 2016, so nagradili zaslužne posameznike in društvo. Letos sta nagradi Občine Kanal ob Soči, ki jo je nagrajenkama podelil župan Andreje Maffi, prejeli gospe Adela Jerončič in Olga Bevčar, občinsko priznanje pa Mirica Testen, Plesno kulturno društvo Tince in Božidar Lovišček.
Adelo Jerončič, upokojeno glasbeno pedagoginjo, so za nagrado predlagali kar trije predlagatelji, in sicer KD Valentin Stanič Ročinj Doblar, MePZ Jože Srebrnič Deskle in Goriški muzej. Nagrado je prejela za svoje delovanje na področju zborovske glasbe. Adela Jerončič že štirideseto leto vodi Mešani pevski zbor Jože Srebrnič, ki uspešno sooblikuje številne krajevne in občinske prireditve, nastopa na revijah Goriški zbori pojo in Primorska poje, glas zbora pa je velikokrat segel tudi izven meja Slovenije. Sodelovala je v različnih pevskih sestavih, bila celo življenje predana glasbi in za svoje delo prejela številna priznanja. Občinska nagrada je priznanje za nešteto ur potrpežljivega strokovnega dela, ki je pomembno vplivalo na razvoj ljubiteljske glasbene dejavnosti v naši občini.

Olga Bevčar je prejela nagrado za dolgoletno delo v Društvu obolelih zaradi azbesta, uspešno udejstvovanje v Društvu upokojencev Deskle - Anhovo in delo v organizaciji Rdečega križa. V Društvu obolelih zaradi azbesta že več let skrbi za finance in sodeluje pri organizaciji Šole zdravega življenja, društvenih ekskurzij in pomaga pri številnih nalogah v društvu. Z izrednim čutom za sočloveka in občutljivostjo za človeške stiske obiskuje starejše člane Društva upokojencev Deskle - Anhovo na domovih in v domovih starejših ter pomaga pomoči potrebnim v organizaciji Rdečega križa.

Priznanje Občine Kanal ob Soči so na občinski proslavi podelili Mirici Testen, dolgoletni članici Prosvetnega društva Soča, ki že več kot dvajset let skrbi za urejenost Galerije Rika Debenjaka, Gotske hiše in celotne okolice sklopa kulturnih objektov na Kontradi. S priznanjem Občine Kanal ob Soči so nagradili Plesno skupino Tince, skupino žena v zrelih letih, ki s svojo pozitivno energijo velikokrat popestrijo dogajanje na družabnih srečanjih. Tince delujejo že deset let in s svojo dejavnostjo skrbijo za prepoznavnost Občine Kanal ob Soči. KS Deskle je predlagala za priznanje svojega krajana Božidarja Loviščka. Priznanje je prejel za svoje delovanje v društvu Odporne želve in v krajevni organizaciji ZB, s svojim prostovoljnim delom je sooblikoval številne družabne dejavnosti v domačem kraju.

Irena Hočevar Križnič

Oglejte si tudi