Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Gasilski dom z večjimi garažami

Minilo je že nekaj časa od zadnjih del izgradnje podaljška obstoječih garaž gasilskega doma PGD Kanal. Se je pa tudi sama gradnja nekoliko zavlekla in je trajala dobre štiri mesece. Razlogi za to so bili slabo vreme, čakanje na potrebno dokumentacijo in usklajevanje dodatnih del.
Za izvajalca del je bilo izbrano podjetje GP Pečina d.o.o iz Ljubljane. V mesecu juniju so delavci začeli z izkopi. Že pred začetkom gradnje temeljev smo morali na novo napeljati vodovodno cev, na novo potegniti glavni elektirčni vod ter telekomunikacijski kabel. Gradbena dela so zaključili konec avgusta. V začetku septembra je podizvajalec del Tridom d.o.o. začel z montažo garažnih električnih vrat. Potrebovali so teden dni za izvedbo montaže vrat in potrebno instalacijo. V tem času smo pobarvali napis "Prostovoljno gasilsko društvo Kanal", ki visi vbočen na zidu nad garažami. Sledilo je pleskanje notranjosti garaž in zunanjosti stolpa gasilskega doma. V začetku oktobra je sledila še izvedba toplotne in hidro izolacije novega dela garaž. Kasneje pa je bilo na vrsti barvanje tlakov v garažah in risanje parkirnih črt. Konec meseca smo tako v garaže parkirali že vsa vozila.

S podaljškom obstoječih garaž smo tako pridobili dodatna štiri parkirna mesta za vsa naša gasilska vozila. Gasilska vozila bodo tako na enem mestu in pod eno streho. Za v prihodnje nas čaka še ena željena naložba v naprave avtomatskega odklopa zraka in električnega napajanja ob vžigu vozil, tako kot imajo že nekatera gasilska društva in poklicne enote.

Vsem mimoidočim in sosedom se zahvaljujemo za potrpežljivost v času izgradnje.


Kronološki pregled dogodkov izgradnje podaljška garaž:
5.6. - začeli z izkopom
7.6. in 8.6 - napeljava novega vodovoda do gasilskega doma
16.6. - 20.6. - temelji garaž
2.7. - južna stena
10.7. - postavljeni vsi nosilni stebri in severna stena
27.7. - pohodna plošča z zidom
30.8. - konec gradbenih del
1.9. - klančina pred garažami
8.9. - montaža prvih vrat
9.9. - barvanje črk napisa garaž
11.9. in 12.9. - barvanje notranjosti garaž
2.10. in 3.10. - nameščanje toplotne in hidro izolacije na streho garaž
11.10. do 15.10. - barvanje tlakov garaž in risanje parkirnih črt

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi