Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
6°C
PET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Dobrodelnost in zabava

Na pobudo poslanca SD Matjaža Nemca iz Bilj se je v četrtek, 19. marca 2015 zgodila dobrodelna nogometna tekma v kanalski športni dvorani. Zbrana sredstva so organizatorji namenili družini Koncut (600 evrov) in izgradnji odbojkarskega igrišča na mivki v Kanalu (1000 evrov).
Matjaž Nemec je lani od domačinov, organizatorjev turnirjev v odbojki na mivki izvedel, da potrebujejo še eno igrišče, če bi želeli gostiti državno prvenstvo. »Ker je odbojka v Kanalu doma, sem pomislil, da bi lahko našli rešitev v organizaciji prireditve, na kateri bi namensko zbirali denar in ki bi pritegnila veliko število ljudi, tako udeležence kot gledalce in donatorje. Iz izkušenj, ki jih imam pri organizaciji nogometnega spektakla v Biljah, letos bo že šesti, vem, če se skupina navdušencev dobro organizira, če so entuziasti in dobro misleči, je uspeh zagotovljen. Zato sem predlagal prireditev, kjer smo združili kulturo in šport, kjer so sodelovali tako domačini kot tudi tisti, ki radi pomagajo ljudem v stiski. Vesel sem, da nam je uspelo.«

Matjaž Nemec se je povezal z občino Kanal in s Tanjo Simčič Makuc, ki je z veseljem pripravila zabavni program. Tri ekipe v sestavi poslancev, primorskih županov in gospodarstvenikov so se pomerile med seboj v dvanajstminutni igri. V »polčasih« so z nastopi sodelovali: V.I.P Dance Company, ŠK Twist, Nefes orient, Športni twirling klub Deskle, Plesni center ADC, Tince, Vip Tatkoti, Lucija Mlinarič, Gledališka skupina ŠOOV iz Šempasa, Tamburaški orkester Danica. Program sta povezovala Ana Cukijati in Goran Velikonja. V nogometnih spretnostih so slavili gospodarstveniki, ki so imeli tudi najštevilnejšo ekipo. Nagrada je bila velika torta s podobo Kanala. Naš župan Andrej Maffi je suvereno branil gol in si pridobil naziv naj igralca tekme. Za zaključek so Vip tatkoti k plesu gangnam style povabili poslance, župane in gospodarstvenike, ki so obiskovalce prijetno nasmejali.

»Prireditev je bila uspešna in odmevna, kar mi je všeč, saj vemo, da bomo na ta način tudi v bodoče lahko marsikomu pomagali. Ponovno se je izkazala naša iskrena odprtost in pripravljenost, da pomagamo, če le vemo, da bo denar šel v prave roke in za pravi namen. To me iz srca veseli. Ko stopimo skupaj smo močnejši, v slogi je moč. Zaradi številnih problemov je takšna odzivnost hiter način pomoči. Moja topla zahvala gre vsem, ki so pri tej akciji sodelovali, občini Kanal, županu Andreju Maffiju in še posebej Tanji Simčič Makuc. Vsi so tako vtkali nov kamenček v mozaik naše solidarnosti.« Navdušenemu pobudniku dogodka je bila podarjena lesena ura, delo plavljanskega umetnika Denisa Serjuna, ki se ukvarja z lesarstvom in pirografijo (Umetnost v lesu, Denis Serjun).

 

Prireditelji se zahvaljujejo vsem, ki so pomagali.

 

Sponzorji:

DOMAČA PEKARNA KANAL

OKREPČEVALNICA Z LETNIM VRTOM “TANJA” DESKLE

PIZZERIJA VINAZZA DESKLE

GOSTILNA DERMOTA 2 PLAVE

BAR LIBERO KANAL

RAFAELO KANAL

BRUMAT DESKLE

OŠTARIJA MATIJA KANAL

MITJA GABRIJELČIČ VZREJA IN PREDELAVA MESA 

SIRARNICA KARMEN

GOSTIŠČE “KRIŽNIČ” KANAL

OŠTERIJA LOŽICE

GOSTILNA PRI MOSTU PLAVE

ŠKOLARIS PATRICIJA IN BORUT IDRIJA PRI BAČI

TOMASVIN, TOMAŽ FABČIČ PODNANOS

STOJKO KRISTANČIČ

RADIKON KOZANA

CATERING ŠORLI KNEŽA

POLAVČEK ŠEMPETER

Nogometno žogo doniral: ZORAN TRIVUNOVIĆ

Spominčke pri krožku keramike OŠ Kanal izdelale: MAJA BAVDAŽ,  ANA MAVER  IN NEŽA JEKLIN

Ozvočenje: TURISTIČNO DRUŠTVO GLOBOČAK

Fotograf: DAMIJAN SIMČIČ – ZOSO PHOTOGRAPHY

Oglejte si tudi