Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Stodrugi rojstni dan Angele Gorjup

Gospa Angela Gorjup je polna energije, dobre volje in življenjske radosti praznovala svoj 102. rojstni dan.
V petek 21. marca 2014 smo imeli v Medgeneracijskem centru Pri Tinci v Desklah res poseben, praznični dan. Med nami je svoj 102. rojstni dan praznovala gospa Angela Gorjup, dolgoletna sokrajanka iz Anhovega.

 

Poleg številnih sokrajanov in sorodnikov so se praznovanja udeležili tudi župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, predstavniki Krajevne skupnosti Anhovo Deskle in Društva upokojencev Deskle Anhovo.

 

Gospa Angela se je rodila v zaselku Bukovci pri Kalu nad Kanalom. Med prvo svetovno vojno je bila zaradi bližine Soške fronte njena družina izseljena v Italijo. Kot begunci so vojno preživeli v Neaplju. Med drugo svetovno vojno je gospa ovdovela in se po vojni preselila z otroki v Anhovo, kjer se je zaposlila v tamkajšnji cementarni.

 

Ko je pred leti hišo, v kateri je živela uničil požar, se je preselila v Novo Gorico. Tam živi sama v svojem stanovanju in kljub visoki starosti še vedno sama opravi skoraj vsa vsakodnevna opravila, saj je še vedno čila in zdrava.

 

Njen recept za dolgo življenje je preprost: trdo delati, malo jesti in piti veliko vode – in ja, tudi kakšen »bičerinč« ne more škoditi.

 

Gospa Angela je tudi sklenila, da bo zagotovo preživela do sedaj najstarejšo Slovenko Katrino Marinič Tinco, ki je doživela sto enajst let.

.

Da gospa Angela, držali bomo pesti, da se vam bo ta želja uresničila.

Oglejte si tudi