Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

V prometni nesreči pri Desklah umrli dve osebi

Blizu Deskel se je okrog 16h45 (torek, 2. oktobra) zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po prvih ugotovitvah je voznik osebnega avtomobila znamke Ford Fiesta vozil iz smeri Deskel proti Solkanu in kmalu izven naselja Deskle iz neznanega vzroka zapeljal levo oziroma na nasprotno vozišče, je v poročilu zapisal Dean Božnik, predstavnik za stike z javnostmi novogoriške Policijske uprave.

Nasproti vozeči 26-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW, ki je vozil iz Solkana proti Tolminu, se trčenju ni uspel izogniti, kljub temu, da se je umikal v levo.

V prometni nesreči sta zaradi hudih telesnih poškodb umrla povzročitelj nesreče, 75-letni voznik osebnega vozila Ford Fiesta, in njegova sopotnica. 26-letni voznik drugega vozila pa naj bi v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti so podatke o prometni nesreči posredovali preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča in pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici. Odsek Plave - Deskle je bil zvečer nekaj časa zaprt, urejen pa je bil obvoz skozi Ložice.

Pred štirimi dnevi, v soboto 29. oktobra, se je na Soški cesti v bližini Nove Gorice (pri solkanski hidroelektrarni) ob 3h zgodila še ena prometna nesreča z bočnim trčenjem, v kateri je umrl 28-letni Tolminčan, sopotnik 33-letnega voznika, ki je nesrečo povzročil in se tudi huje poškodoval. V drugem vozilu se je huje poškodoval 24-letni sopotnik iz Deskel, 30-letni voznik, prav tako iz Deskel, pa jo je odnesel brez večjih poškodb. Policisti so zoper 33-letnega povzročitelja nesreče na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Kanalu pa so se, prav tako v soboto okrog 13h 30, štrije udeleženci prometne nesreče lažje poškodovali.  Do nesreče je prišlo, ko je 62-letni državljan Nemčije na ravnem odseku ceste pred pokopališčem v Kanalu zapeljal na drugi vozni pas in čelno trčil v nasproti vozečo 40-letno domačinko. Voznik in njegova sopotnica, ter voznica in njena 13-letna hči so bili na srečo le lažje poškodovani.

Oglejte si tudi