Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Tekmovanje v gasilskih veščinah

Operativni člani PGD Kanal so bili ponovno aktivni in uspešni na področju usposabljanja. V soboto, 7. septembra, je v Kobaridu in okolici potekalo že enajsto tekmovanje v gasilsko taktičnih veščinah.
Največja novost je bila spremenjeno število tekmovalcev v ekipi in spremenjen način podajanja navodil za izvedbo vaj. Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip, največ primorskih. Naše ekipe so dosegle dobre rezultate.

 

S strani PGD Kanal se je tekmovanja udeležilo kar 15 gasilcev, razdeljenih v tri mešane ekipe. V posamezni ekipi sta bili tudi po dve gasilki, sodelovalo pa je tudi nekaj gasilskih pripravnikov.

 

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz sedmih vaj, lociranih na sedmih različnih krajih. Tekmovanje je poskušalo čim bolj posnemati vsakodnevno posredovanje gasilcev na intervencijah. Zato se tudi prijavljene ekipe vnaprej dobile za vsako delovno zelo omejene informacije o dogodku, tako kot je to pri vsakodnevnem delu, kjer gasilci dobimo le kratko informacijo na pozivnik.

 

Na začetku tekmovanja je morala vsaka ekipa določiti svojo vodjo, ki je to vlogo opravljal celoten čas tekmovanja.Vsi nastopajoči so morali nastopati v popolni zaščitni obleki.

 

Vodja ekipe je ob prihodu na posamezno delovno točko, dobil podrobnejše podatke. V minuti je moral informacijo prenesti svoji ekipi, nato je začel teči čas. Na osnovi pridobljenih informacij in ogleda kraja se je nato odločil za način posredovanja.

 

Vaje so bile zanimive in raznovrstne. In sicer: hitro oblačenje in vezava vozlov, požar na vozilu, iskanje dveh jeklenk v prostoru, polaganje 75 m B cevovoda, gašenje požara z motorno brizgalno, delovna nesreča v gozdu, izliv nevarne snovi.

 

Glavni namen udeležbe na tekmovanju je bil, da vsak gasilec odnese kar največ znanja in veščin.

Rezultati:
Uvrstitve ekip PGD Kanal:

4. mesto: PGD Kanal 2
6. mesto: PGD Kanal 3
8. mesto: PGD Kanal 1

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi