Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Tabor gasilske mladine PGD Kanal

PGD Kanal je letos organiziral že 3. tabor za svoj gasilski podmladek. Tabor je potekal med 22. in 25. junijem na lokaciji veteranskega doma na Kambreškem.
Namen tabora je, da se mladi na športen, zabaven ter izobraževalen način družijo in vzpostavijo stik še z drugimi sovrstniki ter odnesejo kaj koristnega s področja gasilstva. Tabora se je udeležilo 23 otrok različnih starosti in obeh spolov, starih od sedem pa do štirinajst let. Poleg njih pa seveda še šest mentorjev in spremljevalcev ter seveda nepogrešljivi kuhar.

Pri temi gasilske veščine so se otroci razdelili v tri skupine, in sicer v mlajše in starejše pionirje ter mladince. Mlajši pionirji so obdelali temo na področju preventive, starejši pionirji na področju spoznavanja narave (dreves) ter mladinci pa so osvajali znanja iz prve pomoči.

Gasilska mladina je spoznavala delo in opremo gasilcev. Otroci so se lahko pomerili v različnih tekmovanjih, kjer so se razdelili v 6 mešanih skupin. Tekmovali so v zbijanju tarče, metali vrv v krog, pisali preventivni pisni test, kelnarili s kozarci vode, z odejo metali žogo v gol, priključevali cevi v paru, v igri povezane noge, lestev - gosenica idr. Najboljšim trem skupinam smo podelili manjše praktične nagrade. Otrokom smo prikazali kako se gasi goreča ponev, pa ogenj na vodnem bazenu. Preizkusili so se lahko v vezanju vozlov in navezavi orodij z vrvjo. Prikazali smo jim delo z vozili GVC in GVGP-2. Mladi so se lahko preizkusili v oblačenju in nošenju gasilske opreme.

Z otroci smo se odpravili na pohod na Globočak, kamor nas je vodil in razkazoval starejši gasilec in lovec Zvone Ponikvar. Otroci so se na poti v gozdu preizkušali v določanju nebesnih smeri s pomočjo kompasa. Videli so lahko tudi nekaj vojnih ostankov kavern, topovskih ploščadi idr.

Vse dni smo imeli lepo vreme, le pri odhodu domov nam je vreme malce zagodlo. Tik pred odhodom domov je sledila še anketa, kakšno mnenje imajo otroci o taboru. Rezultati ankete so bili pozitvni in so zadovoljili pričakovanja. Obenem bi se radi zahvalili Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Kanal za najem lokacije. V pričakovanju na nov mladinski tabor.

Več slik na naši spletni strani pgd-kanal.si.

Video utrinki iz tabora pa našem Youtube profilu.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi