Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Močan pok prestrašil učence

Na OŠ Kanal je 25. oktobra potekala evakuacijska vaja. Učenci so se iz učilnic umikali po evakuacijskih poteh, skozi okno in z dvigalom.
V petek, 25. oktobra, je učence in delavce OŠ Kanal ob 9h55 presenetil močan pok in takoj za tem alarm. S stopnišča se je začelo močno kaditi. Zatulile so sirene in zelo hitro so bili na prizorišču gasilci.

 

Učenci so vzeli situacijo zelo resno. Upoštevali so navodila učiteljev in se zelo hitro, a umirjeno umaknili na šolsko igrišče. Evakuacijska pot po glavnem stopnišču je bila neprehodna, zato so trije oddelki in dva strokovna delavca ostali ujeti v učilnicah. Posamezni otroci so se prestrašili, nekateri so jokali. Najmlajše so v pritličju evakuirali skozi okno. Otroci  so se bali reševalcev, ki jih niso poznali. Učence višjih razredov, ki so bili v prvem nadstropju, so gasilci reševali z dvigalom. Med evakuacijo sta bila "poškodovana" dva "pogrešana" tehnična delavca, ki so ju z nosili odnesli iz stavbe.

 

Tokrat ni šlo zares, bila je le evakuacijska vaja, ki smo jo pričakovali, vendar ne prav na ta dan in v takšni obliki. Ravnanje otrok je bilo presenetljivo zrelo, marsikdo je verjel, da gre zares, peščica tistih, ki na dogajanje niso gledali tako resno, ni vplivala na veliko večino.

 

Presenetil nas je neodziv okoliških prebivalcev in naključnih mimoidočih. Pri reševanju so gasilce ovirali pred šolo parkirani avtomobili. Vajo sta spremljali šolska in občinska komisija, prisostvovala  sta ji župan Andrej Maffi in poveljnik CZ Dušan Petrevčič

Oglejte si tudi