Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Povampirjeni politiki pili kri bankirju

Pust v Morskem je bil letos v znamenju povampirjenih politikov in drugih vampirjev, ki so pili kri bankirju Janku. Za oživljanje pacienta so skrblei izurjeni dr. Bereclj in medicinske sestre, ki so povampirejne politike odganjali s česnom in koli.
Pust je tudi letos prevzel oblast Na Gorici v Morskem, kjer so se zbrali vampirji iz poslanskih, vladnih in strankarskih političnih klopi in poskušali do konca izsesati že tako brezkrvnega bankirja Janka.

 

Da se to ne bi zgodilo, je slikar in oblikovalec Branko Drekonja, idejni vodja politično-satirične pustne prireditve, poskrbel za dovolj velike količine česna, ki se ga, kakor je splošno znano, vampiriji še kako bojijo.

 

Dogajanje je v fotoreportaži zabeležil Borut Jurca. Vse se je začelo z Zdravkom, ki je prodajal publiki česen za zaščito pred vampirji in ga nekaj celo prodal. Na prizorišču so se nato pojavili štirje vampirji: Bratuškova, Virant,Lukšič in Erjavec, zaplesali "nek vampirski ples" in se poskrili v grobnice, ki so močno spominjale na parlament.

Na Gorico sta medicinski sestri pripeljali trenutno največjega bolnika v Sloveniji-direktorja NLB Janka Medjo.
Ko sta ga na hitro oskrbeli, sta si seveda privoščili kavico. Medtem pa so iz grobnic vstali vampirji, ki so zavohali žrtev. Nezaščitenemu hudemu bolniku so hoteli izsesati še zadnje kaplje krvi. 

 

Na srečo se je takrat pojavila ekipa medicinskega osebja z dr. Erikom Brecljem. Hitro je ukrepala in zaščitila s plesom zaščitila bolnika pred vampirji. DR. Brecelj ga je še temeljito pregledal, nato pa se je, poroča Borut Jurca, vnel pravi boj bolnika. Zaščititi so ga uspeli šele, ko so člani ekipe s težkimi macolami začeli zabijati lesene količke v srca vampirjev.

Brecljeva ekipa je vampirje že skoraj pokončala, poudarja očividec Jurca, koc...se je po nesreči poškodovala transfuzijska vrečka z krvjo, ki je vampirje še dodatno podžgala.

Vmes so se dogajale še druge stvari. Harlekin in Đoni sta se pripravljala za svoj nastop, Đoni pa je hitro zaplesal s privlačno sestro.

 

Tudi poročevalec s prizorišča Borut Jurca se je opremil s česnom. Podaril mu ga je sam alfa in omega Morščanskega pusta Branko Drekonja. dogajanje pa je, tako kot vsako leto, povezoval Zdravko. 

Kot vsako leto doslej so se pustarji na koncu odpravili pobirat darove po vasi. Poročil o tem, ali je česen zalege proti povampirjenim politikom, pa trenutno še nimamo. V Morskem pa upajo, da bo država zdržala vsaj še leto dni, tako da bodo naslednje leto z izvrnimi maskami, ki jih oblikuje Drekonja, ponovno lahko na svojstven način komentirali aktualne družbene in politične razmere. 





Oglejte si tudi