Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Plesni spektakel kot ga še ni bilo

Športno rekreativno društvo Ložice je že tretje leto organiziralo Plesni festival Pozdrav poletju. V dveh urah programa se je zvrstilo 26 plesnih točk, plesalo pa je več kot 250 nastopajočih. Obiskovalci so bili navdušeni in z rekordno udeležbo potrdili, da je plesni dogodek popolnoma uspel.
V Ložicah je 7. septembra potekal plesni spektakel, s katerim so se poslovili od poletja. V treh letih je festival že dosegel širšo prepoznavnost. Izpostaviti je potrebno, da je bilo za organizacijo tako rekoč novoustanovljenega festivala,  ki bo sčasoma lahko postal mednarodni festival plesa, potrebnih ogromono priprav, truda, dela, predvsem pa dobre volje. Ob vsem tem pa imajo organizatorji nesorazmerno malo finančne pomoči.

 

Pred pričetkom plesnih točk je glasbeni uvod pripravil Pihalni orkester Salonit Anhovo z deskljanskimi mažoretkami. Sledil je ples daljinsko vodenega letala mojstra Alana Goljevščka, nato pa so se odvile plesne točke klubov in društev (Pegasus, Plesni klub Maredi, Terpsihora, Športno plesni klub Kreart, Twirling klub Deskle, Športni klub Twist, Navijaška skupina Kanal) kakor tudi posameznikov (kotalkarica Lucija Mlinarič, gost iz Kenije - Eugene Magina in njegovi otroci z afriškimi plesi in plesalec hip hopa Uroš Jordan iz Krškega).

 

Izjemno zanimiva je bila točka Alana Goljevščka, ki je jemala dih, občinstvo so očarali afriški plesi, ki so za trenutek popeljali v občutje črne celine, Uroš Jordan je z atraktivnimi točkami popolnoma dvignil občinstvo in omehčal srca nežnejšega spola, Lucija Mlinarič pa je poskrbela za čaroben zaključek večera. Občinstvo je lahko videlo pom pon nastope, navijaške, orientalske, hip hop, street dance, show dance plesne skupine, plesne pare, skratka polno mero plesnih užitkov za vse starosti in okuse. Nikakor ne smemo pozabiti Hip hop tatičev, ki so frajersko zaplesali, a so jih z odra nagnali njihovi otroci z novo plesno točko. Povezovalec dogodka je bil Primož Troha, za zabavo pa so poskrbeli DJ Riki in Juice band. Zanimiv in pester plesni program je sestavila Tanja Simčič Makuc, mentorica plesa predšolskih otrok in " tatičev" pri plesni šoli Kreart.

 

Domačini in obiskovalci, ki sledijo plesnemu festivalu, so potrdili, da je dogodek iz leta v leto boljši. Tisti, ki so se festivala udeležili  prvič, se niso mogli načuditi, kako dobro je organiziran. Letos je bilo prizorišče opremljeno s fantastično sceno, barvnimi lučmi, reflektorji, dimom in topom. Priprave so potekale dva naporna meseca, člani ŠRD Ložice so vložili ogromno dela, truda in časa. Prvič so pripravili srečelov, da so lahko pokrili stroške prireditve. Kar pa je najpomembnejše: kljub napornemu delu so ostali polni energije, nasmejani in ponosni, saj so lahko videli dobre rezultate – zadovoljne sokrajane in obiskovalce. Prejeli so ogromno pohval in celo želja, da bi takšen festival moral biti vsaj dvakrat letno, a iz ŠRD odgovarjajo, da je dogodek velik finančni zalogaj, tega pa žal v društvu nimajo, zato je nemogoče, da bi se želja uresničila.     

 

V ŠRD Ložice se zavedajo, da se s skupnimi močmi lahko naredi neverjetne stvari, predvsem pa šteje dobra volja, osnovana na prostovoljstvu. Zato so še toliko bolj hvaležni vsem sponzorjem, ki so pomagali pri izpeljavi prireditve.

Poudarek: Eugene Magina bo v Solkanu vsak torek in četrtek ob 20.00 vodil afro aerobiko - AFRO JAZZ BODY

Oglejte si tudi