Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Na Banjški planoti do pol metra snega

V hribovitem delu naše občine je snežna odeja visoka tudi do pol metra, nekaj centrimetrov pa ga je tudi v dolini. Kljub obilnemu sneženju v torek, 15. januarja, je promet po Soški cesti večinoma potekal nemoteno. Cestno podjetje Gorica je namreč z vsemi svojimi ekipami na terenu uspelo obvladovati razmere vse do Trente.
Za prevoznost Soške ceste je skrbelo okrog 150 delavcev Cestnega podjetja Gorica, ki je na terenu imelo vseh 39 tovornjakov, opremljenih za čiščenje zasneženih cestišč in še 15 drugih strojev. Za lokalne ceste pa so v Zgornjem in Srednjem Posočju poskrbeli tudi manjši koncesionarji.

V Kanalu in Desklah so dopoldan (sreda, 16. januarja) očistili tudi glavne pločnike, več snega pa je ostalo na površinah, za katere bi morali oziroma bi lahko poskrbeli prebivalci sami.

Po napovedih meteorologov bo občasno snežilo se v noči na četrtek, po nižinah Primorske bo večinoma deževalo. Četrtek, 17. januarja, bo pretežno oblačen, občasno bo snežilo le še v notranjosti Slovenije, na Primorskem bo zapihala močna burja. Dosegala bo hitrost do 120 km/h, gradila bo zamete. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne malo pod 0, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.

Oblačno vreme z občasnimi padavinami, se bo nadaljevalo tudi v petek. V soboto bo sicer jasno, a zelo mrzlo, popoldan bo ponovno oblačno. V nedeljo bo oblačno s padavinami, po nižinah Primorske bo deževalo, drugod bo snežilo.

Meteorologi opozarjajo, da je v Julijskih Alpah velika nevarnost snežnih plazov.

V videu si lahko ogledate, kako je v Kanalu snežilo v torek zjutraj, nekaj utrinkov snežnega vremena smo v sredo, 16. januarja, ujeli tudi na poti iz Ljubljane v Kanal. Zasneženo krajino na Močilih in okolici pa je v fotoaparat ujela Tina Maffi.

Oglejte si tudi