Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Tomos z novim komadom

Tomaž Marc, z umetniškim imenom Tomos, je 18-letni raper iz Plavi. Širšemu občinstvu je postal znan z nastopom na šovu Slovenija ima talent 2011, kjer se je predstavil z lastno skladbo V krogu. Njegov novi komad Ona noče je v Klubu kanalske mladine doživel premiero videospota.
Skladba Ona noče, ki je združitev rapa s komercialno pop zvrstjo, je nastala v sodelovanju treh glasbenikov. Tomos se je posvetil rimanemu besedilu, ki pripoveduje o izkušnjah s puncami v disku. Pevec skupine Neon, Deni Kuk, se v refrenu pridruži z odličnim vokalom,  producent DJ Max Sebastien pa podkrepi  skladbo s komercialnimi ritmi. Ekipa je prišla do ideje za izdelavo videospota, saj je skladba energična in »gre lepo v uho«. Dogajanje so umestili v Vertigo Fashion Club v Ajdovščini. Videospot je posnela skupina Visoke šole za umetnost: režijo in montažo je opravil Martin Gerbec, za kamero je stal Luka Kržič (tudi montaža); plesne točke pa je prispeval  Plesni center ADC s koreografijo Vanesse Benak in Aleša Trdine. Tomaž o spotu pravi, da je novost za Slovenijo, saj ni še noben raper posnel klubskega spota, ki bi bil tako močno prežet s plesom in zgodbo. Ta namreč pripoveduje o doživljanju fanta v disku, ko ga tri punce zavrnejo: prvo zanima denar, druga je pijana, tretja pa je »pametna« punca, ki pred dejanjem premisli.

 

Tomaž je začel pisati tekste pri desetih letih. Sledilo je snemanje domačih demo posnetkov. Pred štirimi leti se je s pomočjo prijatelja, bas kitarista skupine Veto, Boštjana Simčiča spoznal z DJ Max Sebastienom, ki mu je omogočil snemanja studijskih pesmi. Kariero je začel z dvema prijateljema, ki pa sta vse skupaj jemala preveč zlahka, on pa je začel izstopati in tako se je podal na solo glasbeno pot. Leto 2008 je leto Tomaževega glasbenega začetka. Po odselitvi Maxa Sebastiena v Grosuplje so se Tomažu sanje za trenutek sesule, a kmalu je spoznal severno primorskega MC Untherja, ki mu je omogočil nadaljnjo snemanje. Tomaž mu je hvaležen, saj ga je ogromno naučil in prav z njegovo pomočjo je napredoval.  Začenjal je dobivati ponudbe za nastope in tako se je Sloveniji predstavil na  šovu talentov s pesmijo V krogu, ki je navdušila žirijo in gledalce. Ko se je DJ Max Sebastien pred letom dni vrnil v Novo Gorico, je Tomažu ponudil komercialni komad, kar pa mu ni najbolj dišalo, saj se je imel za "underground raperja". Po pogovoru s prijatelji je spoznal, da lahko isto pove tako s komercialno glasbeno zvrstjo kot z underground rapom. In nastala je uspešna skladba Ona noče.

 

Tomaž pravi, da so odzivi na komad in videospot različni, nekateri so malo razočarani nad komercialno zvrstjo, prevladujejo pa vseeno pozitivni in presenetljivi odzivi, saj mnogi niso pričakovali, da je zmožen narediti takšen komad. Vsem nam pa obljublja, da bo v prihodnosti ustvaril še veliko dobrega materiala!

 

Tomaža so v osnovni šoli klicali Tomo, odkar pa ga je prijatelj Domen Kamenšček poklical Tomos, ga tako kličejo vsi prijatelji in znanci, zato je ime prenesel tudi v rap.  

Oglejte si tudi