Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Soča brez meja

Reka Soča je biser med evropskimi rekami. Ljudem, ki živimo ob njej, še posebno tistim, ki uživajo v lepotah narave in jo znajo občudovati v vseh njenih značilnostih, daje posebno moč.

Tekst: Vanda Colja

 

Prav zato so si likovniki amaterji iz Slovenije in Italije za naslov likovnega sodelovanja izbrali smaragdno Sočo, ki s svojim naravnim tokom nezadržno poteka čez ozemlji dveh držav; izvira v Sloveniji, v morje pa se izliva v Italiji.

 

Soča brez meja ali Isonzo senza confini sta Likovna skupina Deskle in Circolo Culturale »G. Mazzini« ENDAS iz Monfalcona poimenovali že drugo likovno razstavo, s katero so se predstavili letos 15. marca v Tržiču v Palazzetto Veneto, 13. aprila v Gorici v Galleriji »Dora Bassi« in 24. maja v Galeriji Rika Debenjaka v Kanalu. Razstava bo na ogled do 31. maja 2013.

 

Likovnike ne ovirajo ne zgodovinske ne politične meje, saj se vedno osredotočijo na svoje ustvarjanje, kar izpričuje tudi zanimiva razstava v kanalski galeriji. Kritičarka Eliana Mogorovich v katalogu poudarja, da so stvaritve letošnjega sodelovanja desetih likovnikov bolj homogena, kar se odraža tako v subjektih kot v slogovnih pristopih.

 

Za uresničitev projekta Soča brez meja – Isonzo senza confini gre posebna pohvala predsednici italijanskega likovnega društva Mariji Gracija Peršolja in Milici Zimic, predsednici PD »SOČA« Kanal.

 

 

Oglejte si tudi