Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Iskrivo pester Teden kulture 2013

Ob slovenskem Kulturnem prazniku Kulturno društvo Svoboda iz Deskel prireja že 45. teden kulture, ki je prerasel že kar v mesec pestrega kulturnega dogajanja.
Po Reviji pevskih zborov Goriške, ki se je odvila konec tedan (25. - 27. januar) in na kateri se je predstavilo več kot 25 pevskih zborov, se Teden kulture nadaljuje v petek, 1. februarja ob 19h, s predvajanjem kratkega filma Čisto pošten rop scenarista in režiserja  Aleksandra Gruma, ki so ga bralci Primorskih novic in poslušalci Radia Koper izbrali za osebnost decembra 2012. Glavne vloge v komediji igrajo Darjo Vogrič - naš sokrajan, doma iz Plav, Matjaž Volk, Vladan Vukajlović in Matej Čubej.

Zgodba je preprosta. Izzy, Ibro in Ivan se v želji po boljšem življenju pustijo naplahtati prebrisani vedeževalki, ki jih nagovori, da se odločijo za bančni rop. Stvari se nevarno in komično zapletejo, ko se po isti plen odpravijo tudi pravi razbojniki … Dogajanje je še dodatno začinjeno z dejstvom, da so trije glavni junaki resnično nenavadna skupina prijateljev: eden je slep, drugi je gluh, tretji pa šepa. Kratki igrani film Čisto pošten rop je nastal v neodvisni produkciji skupine ustvarjalcev, ki so prav tako nenavadni, kot so nenavadni tudi junaki filma. Po predvajanju filma bo sledil pogovor z ustvarjalci. Vstop na prireditev je prost.

V četrtek, 7. februarja 2013, pa bo v deskljanskem Kulturnem domu prav tako ob 19h osrednja prireditev ob Kulturnem prazniku: večer poezije in glasbe Saše Pavček Obleci me v poljub. Ob temperamentni in čutni glasbi se skozi pesmi odvije ljubezenska zgodba, kot jo je Saša Pavček upesnila v zbirki Obleci me v poljub. Večer poezije in glasbe prinaša iskrenost, toplino, strast in igrivost, dodajajo organizatorji. Ob igralki  Saši Pavček bodo večer izvedli Aljoša Rijavec – klavir, Šemsudin Dino Džopa – kitara, Jan Oršič – bas kitara.

Vstop je prost, brezplačne vstopnice pa so na voljo od 31. januarja v knjižnici v Desklah (torek in četrtek med 16. in 18. uro), telefon 39 53 211, el. naslov: kd.svoboda@siol.net, pa tudi v TIC-u v Kanalu, telefon 39 81 213, el. naslov: tic.kanal@siol.net.

Tedna oziroma že kar meseca kulture, pa s tem ne bo konec. V nedeljo, 10. februarja, bodo dogodka veseli predvsem otroci. Kulturno društvo Jože Virk iz Doba jim bo odigralo predstavo Zajčka in Zvitorepka.

V petek, 15. februarja, bodo odprli razstavo Likovne skupine KD Svoboda Deskle, ki že vrsto let uspešno sodeluje tudi s čezmejnimi ljubiteljskimi umetniki. Odprtju razstave bo sledila prireditev ob prazniku KS Anhovo-Deskle. 

V soboto, 16. februarja, bo čas za komedijo Žensko ročno delo. Za smeh bo poskrbelo Društvo Talija. Teden kulture 2013 pa bo v soboto,  23. januarja, zaključila abonmajska predstava. Romantično dramo Proti severnemu vetru bosta odigrala ansambla Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj. 

Oglejte si tudi