Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Pesem naj združuje

Šestega junija 2013 se je na gradu Turjak odvijala 17. revija pevskih zborov občine Velike Lašče, na kateri so sodelovali trije pevski zbori iz kanalske občine.
Tekst: Zmago Lovišček, predsednik zbora "Kazimir Nanut" Kanal


Na povabilo Francija Pečnika, predsednika KUD "Marij Kogoj" Turjak, smo se odzvali kar trije zbori iz naše občine; MoPZ "Kazimir Nanut" iz Kanala, MoPZ "Lig" iz Liga in MePZ "Jože Srebrnič" iz Deskel. 

 

Člani zbora Kazimir Nanut smo to izkoristili še za krajšo ekskurzijo in smo obiskali, domačijo Primoža Trubarja v Velikih Laščah, v Gradežu hišo v kateri je bil zet naš rojak in skladatelj Marij Kogoj, kar nas tudi povezuje s KUD "Marij Kogoj" Turjak. Bližala se je ura začetka revije, zato smo se odpravili na Turjak, kjer je v veliki viteški dvorani potekala revija. Dvorana je bila polna, po aplavzih sodeč, zadovoljnih poslušalcev in z njimi smo bili zadovoljni tudi mi.Po končani reviji smo se v prijetnem vzdušju, ob pesmi in klepetu ter seveda ob cvičku, zadržali še kar nekaj časa.

 

Ob slovesu smo si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo. Ob tej priliki bi se rad zahvalil občini Kanal ob Soči, ki nam je to gostovanje omogočila. 

Oglejte si tudi