Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Osmi festival Muzikfest uspešen in zelo dobro obiskan

Organizatorji ocenjujemo letošnjo prireditev kot zelo uspešno, saj smo privabili rekordno število obiskovalcev ter zagotovili najboljše razmerje med proračunskimi sredstvi in programom festivala
Letošnji 17. september bo organizatorjem zagotovo ostal v dobrem spominu. Kljub temu, da je bil tokratni proračun manjši za več kot polovico, smo v priprave na osmi Muzikest vložili vse moči in ves svoj prosti čas. Tokrat nas je prijetno presenetilo tudi vreme, ki je za razliko od prejšnjih let nase opomnilo zgolj z nekaj kapljami dežja v zgodnjem popoldnevu, preostanek dneva pa je bil sončen.

 

Tudi letos smo organizatorji, Kulturno društvo Svoboda Deskle in sekcija Pihalnega orkestra Salonit Anhovo načrtovali, da morata na mednarodnem festivalu nastopiti vsaj dva tuja pihalna orkestra, za stike z gosti pa je skrbel Marko Kodelja. V program smo sicer uspeli uvrstiti tri tuje orkestre, vendar je v zadnjem trenutku svoj nastop odpovedal najbolj pričakovan Italijanski pihalni orkester iz Pordenona, ki obuja tradicijo bersaglierjev (lahka pehota, ki v teku ali na kolesih v značilnih opravah izvaja pihalno godbo).

 

Ob 16h so se štirje gostjuči orkestri odpravili vsak v svoj kraj naše občine. Italijanski orkester Nuova banda di Orzano je nastopil v Desklah, Pihalna godba Vrhpolje v Kanalu, Pihalna godba Idrija na Ligu in hrvaški Puhački orkestar Lovran v Ložicah. Vse orkestre so gostili tudi v KS Anhovo-Deskle, KS Lig, TD Kolovrat Lig in TD Kanal, pripravljenost pa so pokazali tudi v KS Avče, kjer pa je koncert odpadel zaradi posebnih okoliščin.

 

Ob 18h so se orkestri zbrali na notranjem dvorišču Salonita Anhovo, tam so se jim pridružili še godbeniki domačega Pihalnega orkestra Salonit Anhovo, kjer se je odvil glavni nastop. Med nastopi pihalnih orkestorv so plesne točke predstavili Tince, Twirling skupina iz Deskel ter mlad plesni par Vito Pavlica in Mojca Stanič. Po uvodnem pozdravu organizatorja, sta zbrane nagovorila tudi podžupan Ivan Humar ter predstavnik družbe Salonit, Peter Korenjak. Program je povezovala Monika Gabrijelčič.

Nastopi orkestrov so se zaključili s tremi skupnimi skladbami, ki so jih vodili dirigentje nastopajočih orkestrov, za pogostitev pa je poskrbelo domače Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Salonit Anhovo.

 

Po 21h se je generacija obiskovalcev še pomladila, saj se je začel težko pričakovani zabavni del večera, naprej z mlado zasedbo iz Kanala - skupino Neon,  za njo  pa so na oder stopili člani Rok'n'banda s karizmatičnim pevcem Rokom Ferengjo. Ob zvokih znanih slovenskih melodij in plesnih ritmih je prireditev trajala pozno v noč. 

 

Organizatorji ocenjujemo osmi Muzikfest kot zelo uspešen, saj smo privabili rekordno število obiskovalcev ter zagotovili najboljše razmerje med danim proračunom in programom festivala. Klub precej manjšemu številu sponzorjev in donatorjev sta nas tudi letos enako dobro podprla naša generalna sponzorja, Salonit Anhovo d.d. ter kanalska občina.

 

Čeprav obeti niso najboljši, pa organizatorji Muzikfesta upamo, da bomo tudi prihodnje leto uspeli prirediti enega največjih zabavnih dogodkov v naši občini.

 

 

Avtor prispeveka: Luka Goljevšček
Fotografije: Ambrož Gorjanc

Oglejte si tudi