Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Go-breakers Pantheras mladinski svetovni prvaki

V nemškem Bochumu prav v teh dneh poteka Svetovno prvenstvo v hiphopu, electric boogieju in break danceu, ki se bo zaključilo v nedeljo, 7. oktobra. Na prvem dnevu, v ponedeljek, so naslov mladinskih svetovnih prvakov v svoji kategoriji osvojili novogoriški GO-breakers Pantheras, pri katerih pleše tudi Matija Miščič iz Kanala.
Skupini Go-breakers Pantheras in seveda Matiji Miščiču, ki se danes z naslovom mladinskih svetovnih prvakov v break danceu vračajo iz tisoč kilometrov odaljenega Bochuma blizu nizozemske meje, čestitamo za izjemen uspeh v plesu, ki je tudi v naši občini vse bolj popularen.

Matiji za jutri (petek, 5. oktobra) že pripravljajo sprejem v osnovni šoli Kanal, v naslednjih dneh pa ga bo sprejel tudi župan. 


Po podatkih Plesne zveze Slovenije v nemškem mestu Bochum, blizu nizozemske meje, na Svetovnem prvenstvu  v hip hopu, electric boogieju in break danceu nastopa več kot 400 slovenskih reprezentantov. 

Uspehe pa so doslej poleg Go-breakersov dosegli še  Katjuša Premk in Žiga Mlakar (PK Bolero LJ), ki sta svetovna prvaka med članskimi hip hop dvojicami, drugo mesto med mladinskimi hip hop dvojicami sta osvojila Nika Bolčič in Gašper Kunšek (PD BPS Radovljica), tretji med mladinskimi break teami so bili  Be funky rockers (D Kazina), tretje mesto pa so med hip hop dečki dosegli tudi Michel Kany Obenga (PK Urška LJ).





Oglejte si tudi