Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Premiera gledališke igre Nona

Gledališka skupina Globočak - Kambreško je maja premierno uprizorila novo gledališko igro "Nona"
Člani gledališke skupine Globočak – Kambreško so se predstavili z novo igro »Nona«. Igra je črna komedija, prirejena po motivih Roberta Cossa in v režiji Ane Facchini. Na premierni uprizoritvi v polni dvorani kulturnega doma v Desklah so bili igralci deležni zelo velikeka aplavza.

 

V predstavi igralci vsak v svojem domačem narečju prikažejo, kako stoletna mati, nona in pranona vsak dan pohrusta ogromne količine hrane in s svojim neustavljivim apetitom povzroča propad družine, ki jo preživlja njen vnuk Karlo. Nonin apetit presega zmogljivosti skromnega gospodinjstva in samooklicanemu družinskemu glasbenemu geniju Čiku, delomrznežu, ki cele dneve prelenari v domnevnem "skladanju" hitov, grozi, da bo moral prijeti za delo. Zaspani genij nemudoma pokaže neskončno domiselnost in skuša breme prenesti na nonina ramena, saj je njena neskončna lakota razlog za družinske težave.

 

Gledališka skupina letos praznuje deseto obletnico delovanja. Prvič so igralci nastopili ob padcu meje z igro "Kontrabant čez Idrijo". Gledališčniki se prav lepo zahvaljujejo vsem, ki so jim kakorkoli pomagali pri njihovem ustvarjanju. Velika zahvala pa gre režiserki Ani Facchini.

Oglejte si tudi