Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Deset let Likovne skupine Deskle

Letos mineva deseto leto, odkar so se v kanalski občini zbrali ljubitelji slikanja in se povezali v Likovno skupino Deskle. Prav vsak njihov korak spremlja mentor Stipe Hečimovič.
Tekst: Vanda Colja

 

Pod čopiči in barvami je nastalo veliko število slik skoraj tridesetih slikarjev – amaterjev. Nekateri so prihajali in odhajali, ker jim čas ni dopuščal, da bi se več ur tedensko ukvarjali s slikarstvom. Za to mora v človeku resnično goreti močna želja po ustvarjanju. Kdor brez tega ne more živeti, se je odločil  slikati v skupini, ki mu daje moč za nove izzive.

 

Kot bi mignil je minilo deset let ustvarjanja na platna in papir. Skupaj smo se čudili, veselili in občudovali vsako sliko posebej, ki jo je kdor koli med nami ustvaril. Skupaj smo obiskovali likovne delavnice v Osnovni šoli Deskle, ex-tempore v Kanalu, Gradišču, Drežnici, Sinjem vrhu, Gradini, Gorici, Novi Gorici oz. povsod tam, kamor so nas povabili ter razstavljali. Skupaj smo potovali po Sloveniji in Italiji ter si ogledovali svetovno priznane slikarje. Vsako leto smo se predstavili na več kot desetih razstavah. Naše slike romajo v domove sorodnikov, prijateljev, kjer krasijo stene hodnikov in sob ter gostiln. Nekateri so se opogumili in organizirali samostojno razstavo.

 

Zadovoljni smo letos prejeli nagrado za desetletno plodno delovanje, ki nam jo je podelila Krajevna skupnost Deskle. Prav tako smo zadovoljni, da nam delno pomaga Občina Kanal ob Soči s finančnimi sredstvi.

Da bi bili še bolj prepoznavni, smo si na pobudo mentorja nadeli ime Svetloba. Svetloba je v slikarstvu element, ki mu moramo posvetiti vso pozornost, saj bo končni rezultat slike dosežen le, če bomo dosledno upoštevali njene zakonitosti. O uspehih pričajo razstave, ki z veliko pozitivne odmevnosti potrjujejo dosedanji koncept.

 

 

Oglejte si tudi