Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Čisto pošten rop v Desklah

Ni šlo za nikakršen rop. Čisto pošten rop je naslov kratke filmske komedije scenarista in režiserja Aleksandra Gruma, ki je bil premierno prikazan v začetku decembra v Novi Gorici na svečani podelitvi priznanja "Nova Gorica - Občina po meri invalidov".
Film pripoveduje zgodbo o treh prijateljih, ki se po »šloganju« odpravijo na rop, medtem pa se jim zaradi komunikacijskih nesporazumov zgodijo številni zapleti.

V okviru prireditev 45. Tedna kulture pa smo imeli priložnost, da smo ga videli tudi v Desklah in sicer v petek, 1. februarja. Obiskovalcev je bilo okrog sto, čeprav smo jih pričakovali seveda toliko, kot je sedežev v dvorani – 230, saj je eno glavnih vlog igral tudi naš krajan Darjo Vogrič iz Plav.

Tistim, ki so prišli, ni bilo žal poti in časa, saj ima film zanimivo zgodbo in je humorno obarvan. Po ogledu filma je sledil še pogovor z delom filmske ekipe, ki ga je vodila Lea Širok, novinarka Radia Koper. V kratkem pogovoru so nam Aleksander Grum (scenarist in režiser), Darjo Vogrič (igralec – ropar Ibro), Dejan Šuc (kamera, fotografija) in Dejan Brilj (glasba) razkrili, kako in kje je film nastajal.

In tudi pri tem pripovedovanju smo se zelo zabavali.

Oglejte si tudi