Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Barve zelenega smaragda

V okviru 37. festivala sodobne glasbe Kogojevi dnevi je  bila v soboto, 17. 9. 2016 na Sveti Gori krstno izvedena simfonična pesnitev skladatelja Avgusta Ipavca Barve zelenega smaragda
Prireditev je bila posvečena 10. obletnici prve svetovne vojne in soške fronte. Sodelovali so Simfonični orkester RTV Slovenije, Mešani pevski zbor Adoramus, skupina vrhunskih slovenskih recitatorjev, učenke 5. in 6.  razreda baletne šole Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, folklorna skupina Pastirci izpod Krna iz Drežnice in KUD Igralska skupina Drežnica. Dirigent je bil  Marjan Grdadolnik, režiser in koreograf pa Henrik Neubauer, ki praznuje 70 let umetniškega dela.


Vse ljubitelje glasbe lepo vabimo na prireditve v okviru festivala.
24. 9. 2016 bo pod umetniškim vodstvom Jožeta Vidica v cerkvi sv. Marije Vnebovzete koncertiral Slovenski oktet.

28. 9. 2016 skupaj z Glasbeno šolo Nova Gorica organiziramo koncert mednarodno uveljavljenega kitarista Marka Ferija.

V torek, 4. 10. 2016, odhajamo na koncert Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo iz Ljubljane v Kulturni center Lojze Bratuž v Gorico.

7. 10. 2016 bo koncert izbranih učencev, nagrajencev na različnih tekmovanjih iz Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice v večnamenski dvorani v Kanalu.

V nedeljo, 9. 10. 2016, pa ponovno odhajamo v Beneško Slovenijo, kjer bo muziciral v cerkvi svetega Jurija Pihalni kvintet Slowind.

Kot običajno zaključujemo festival v Trstu v sodelovanju z Glasbeno matico in Slovenskim gledališčem. V počastitev avtorjeve osemdesetletnice bomo organizirali večer poezije pesnika Miroslava Košute. Glasbeni del večera bosta popestrila violinist Črtomir Šiškovič in Simona Mallozzi na harfi. Recitatorka bo Nikla Petruška.


Vabljeni.


 

 

Oglejte si tudi