Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Enajsti Kulturni dnevi pod Globočakom

TR društvo Globočak - Kambreško je v nedeljo, 16. junija 2013, pripravilo prvi letošnji kulturni dan pod Globočakom.
Lepa sončna nedelja je na Kambreško privabila veliko število ljudi. Prišli so na kulturni dan. Zbrane je pozdravila predsednica društva Natalija Melink. Slavnostni govornik pa je bil župan občine Kanal ob Soči Andrej Maffi. Poudaril je, da občina podpira kulturne dneve pod Globočakom, saj povezujejo ljudi na tej in na oni strani Idrije.

 

Program se je odvijal pri domu veteranov. Nastopili so folklorna skupina šole s posebnimi potrebami Tolmin, otroci plesne šole Kreart, dramska folklorna skupina Razor, KD Vipavski tamburaši, domači pevci iz Lokovca, skupina Cintare iz Ljubljane, Duo Bakalina, Duo Lili in Martin in predstavljen je bil Trinkov koledar.

 

Na prireditvi sta nastopili tudi slovensko Kulturno društvo Grad iz Trsta in Kulturno društvo Rozajanski dum iz rezije. Organizirana je bila tudi etno tržnica. Prikazana so bila kmečka opravila: kovaštvo, pletenje košar, rezbarstvo, doma izdelano milo, izdelava pirhov. Obiskovalci so lahko poskusili tudi domače štruklje iz Livka in Volarsko friko.

 

Člani društva vabijo v soboto, 22. 6. 2013, na drugi letošnji Dan kulture pod Globočakom.

 

Oglejte si tudi