Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Tržnica tudi letos vsako 2. in 4. soboto

Dnevi na kanalski tržnici bodo tudi letos potekali vsako drugo in četrto soboto v mesecu. Ponudba je vse pestrejša, predvsem pa svoje izdelke prodajajo lokalni ponudniki.

Na kanalski tržnici bodo tržni dnevi vsako drugo in četrto soboto potekali že drugo leto. Po začetnem skromnem odzivu, lahko rečemo, da je kanalska tržnica "vstopila" v zavest občanov.

Vse bolj pestra ije tudi ponudba na stojnicah, saj je tu mogoče kupiti zelenjavo, moke iz različnih žit, zeliščne in druge čaje, med domačih čebelarjev, mleko in mlečne izdelke, pa tudi izdelkov iz gline, lesa in tekstila, naravno kozmetiko …

 

Kakor poudarjajo tisti, ki so v lanskem letu naredili pomemben korak za prepoznavnost naše tržnice, delujmo globalno, kupujmo lokalno. Doma pridelana hrana je namreč tudi ekološko bolj sprejemljiva, saj od pridelovalca do kupca ne prepotuje na tisoče kilometrov, prav tako pa se na območju celotne Evrope in torej tudi pri nas vse bolj uveljavlja integrirano kmetovanje, ki je prav tako trajnostno naravnano.  Obenem pa je tržnica tudi priložnost za druženje in izmenjavo informacij. Tudi o kakovostnih izdelkih.

 

Kdor bi se rad pridružil ali ga zanima ponudba na tržnici, najde informacije na Facebook strani Tržnica Kanal ali neposredno v Turistično informacijskem centru Kanal (T: 05 39 81 213).

 

Tržnica deluje v okviru projekta KROG, LAS za razvoj (NIP 2011). Projekt sofinancira Evropski kmetijski sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Oglejte si tudi