Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Podpisali pismo o nameri za obrtno cono

Na pobudo župana Občine Kanal ob Soči Andreja Maffija in uprave delniške družbe Salonit Anhovo je bilo v ponedeljek, 17. junija, organizirano delovno srečanje občinskih svetnikov in predsednikov krajevnih skupnosti s predstavniki družbe Salonit Anhovo.
Tekst in foto: Salonit Anhovo

 

Skupni sestanki Občine Kanal in družbe Salonit Anhovo so že postali ena izmed dobrih praks, s katero družba Salonit Anhovo in lokalna skupnost izmenjujeta mnenja in utrjujeta odprte medsebojne odnose.

 

Predsednik uprave Salonita Anhovo Dragan Marinič ter župan Andrej Maffi sta uvodoma predstavila aktualno situacijo, poslovanje podjetja in nakazala smeri, ki bodo tudi v bodoče predmet skupnih srečanj. Uprava Salonita Anhovo je predstavnikom lokalne skupnosti prikazala nezavidljivo situacijo, v kateri je slovensko gospodarstvo in s tem tudi Salonit Anhovo ter rezultate poslovanja v začetku leta. Uprava si je v teh zaostrenih pogojih kot glavne cilje zadala okrepitev prodajnih aktivnosti in obvladovanje stroškov na vseh področjih.

 

Tehnični direktor Ivan Vidič je predstavil področje tehnoloških posodobitev, ki prispevajo tudi k zmanjševanju vplivov na okolje. V Salonitu se zavedamo pomembnosti takšnih investicij, vendar so trenutno planirane le tiste, ki imajo najvišjo prioriteto, ostale pa bodo morale počakati na boljše čase. Predstavljene so bile tudi novosti na področju ekologije, poročilo o modeliranju emisij snovi v zrak ter rezultati izvedenih meritev elementov v zemljinah.

 

Ob tej priložnosti je bilo podpisano pismo o nameri za vzpostavitev v občini zelo potrebne obrtne cone, za katero je Salonit Anhovo občini ponudil na razpolago ustrezna zemljišča v neposredni bližini obstoječega industrijskega kompleksa. 

Oglejte si tudi