Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Tržnica dobiva barve

Tržnica postaja zgolj bleda senca svoje nekdanje podobe. Dobiva barve in vonje, vabi prodajalce in obiskovalce. Po uspešno izpeljanem Eko dnevu konec maja vas bo sedaj medse povabila vsaj enkrat na mesec. Na tržnici bo moč kupiti pridelke in izdelke izpod pridnih rok domačih kmetov in drugih ponudnikov, na njej se bodo predstavila domača društva, ob stojnicah bom moč prisluhniti zanimivim predavanjem, najmlajši se bodo lahko na delavnicah ob izdelavi zanimivih izdelkov učili o podeželju in varovanju narave.
Vabimo vas na naslednje tržne dneve, ki bodo potekali med 8. in 12. uro na tržnici v Kanalu:

Sobota, 16. 6. 2012 - tržnica bo ponudila tudi čisto poseben domač pridelek – videospot domačega raperja Tomosa in njegove ekipe -  in otroško delavnico.

Sobota, 7. 7. 2012 – domači ponudniki vas bodo razveselili z nagradno igro, mladi iz KKM bodo predstavili natečaj za naj kratki film in pripravili delavnico snemanja, Gledališko društvo Kontrada vas bo povabilo na gledališke večere, otroci ste vabljeni na delavnico.

Nedelja, 12. 8. 2012 – program na tržnici bodo popestrili starodobniki in bolšji sejem.

Sobota, 25. 8. 2012 – V goste prihajajo folklorniki iz TD Kal nad Kanalom in s plesom in igro vabijo na Angelsko nedeljo, za otroke pripravljamo delavnico.

Sobota, 15. 9. 2012 – tržnico bomo združili z nordijsko hojo društva O.Z.O.N, nagradno igro in otroško delavnico.

Sobota, 29. 9. 2012 – tržni dan bo znova namenjen ekološko pridelanim pridelkom in izdelkom, biolog Stipe Hećimović pa po povedal, kako v domačem vrtu pridelati čisto ekološko hrano. Manjkala ne bo niti ekološko obarvana otroška delavnica.

K sodelovanju posebej vabimo domače ponudnike pridelkov in izdelkov, saj je cilj tržnice kupcem ponuditi lokalno pridelano hrano in izdelke, domačim kmetom in drugim ponudnikom pa ponuditi eno od tržnih poti do kupcev in tako ohranjati življenje na podeželju. Posebno vabilo velja tudi vsem, ki imate doma stare predmete, pa jih ne rabite več ali pa bi jih radi zamenjali za kaj drugega – 12. avgusta namreč v Kanal prihaja bolšji sejem. Bodite aktualni - sledite tržnici na Facebooku in oglasnih mestih širom občine.

Oglejte si tudi