Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

95. OBLETNICA DRUŽBE SALONIT ANHOVO

Po petletnem premoru smo 15. septembra, ravno na praznik tovarne, ponovno obudili srečanje naših upokojencev in zaposlenih ter prireditev poimenovali 95. obletnica družbe Salonit Anhovo s sloganom Gradnji dajemo kakovost že 95 let. Prireditve se je udeležilo okrog 900 povabljenih upokojencev, gostov in zaposlenih iz družbe Salonit Anhovo.

Dan smo organizirali tako, da se je del dogajanja začel že dopoldne z ogledi kamnoloma Lastivnica, proizvodnje cementa vključno z novo investicijo v doziranje 3D odpadkov in vzponom na izmenjevalnik toplote ter laboratorija in nove upravne stavbe. Veseli nas, da se je za oglede odločilo lepo število naših gostov.

Glavni del prireditve se je začel, ko je za dobrodošlico gostom Pihalni orkester Salonit Anhovo igral skladbe in tako pričaral veselo vzdušje že od prihodu. Zaradi toplega popoldneva je dobro sedla tudi pijača dobrodošlice, ki je bila primerno ohlajena. Pomagale so jo deliti punce iz Športnega twirling kluba Deskle ter fantje iz Odbojkarskega kluba Salonit Anhovo-Kanal.

V začetek prireditve nas je popeljal skupni nastop Pihalnega orkestra Salonit Anhovo in Športnega twirling kluba Deskle. Zvrstili so se nastopi lokalnih društev ter klubov iz Nove Gorice. Tudi osnovni šoli Deskle ter Kanal sta popestrili prireditev z razstavo fotografij.Vsi nastopi so bili mladostno obarvani in nabiti z energijo.Višek celotnega dogajanja pa sta bila Marija in Bonifacij iz priznane slovenske serije Ena žlahtna štorija. Organizirali smo tudi nagradno igro, v kateri so bile glavne nagrade 2 paleti cementa in 1 paleta maltita. Žrebanje nagrad so izvedli predsednik ter člana uprave.

Predsednik uprave g. Julijan Fortunatje udeležence v uvodnem nagovoru pozdravil in čestital ob pomembnem prazniku podjetja. Prav tako je udeležence pozdravil tudi župan občine Kanal ob Soči g. Andrej Maffi. Veseli smo, da se je tudi večji del predstavnikov lokalnih skupnosti odzval povabilu.Vsak udeleženec je ob odhodu prejel tudi praktično darilo.

 

Izjave obiskovalcev in pogovori z njimi nam kažejo, da so bili zelo zadovoljni, ker nadaljujemo s takimi srečanji. Veliko jim pomeni to, da lahko še pridejo v »tovarno«, vidijo kaj je novega, se srečajo s svojimi nekdanjimi sodelavci, drugimi upokojenci in z ostalimi zaposlenimi, poklepetajo in se skupaj poveselijo. Veseli nas, da so udeleženci odhajali veselih in zadovoljnih obrazov in da komaj čakajo ponovnega  snidenjavdružbi Salonit Anhovo. 

Oglejte si tudi