Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Živimo zdravo na Kambreškem

V sredo, 6. februarja, se na Kambreškem začenja vrsta delavnic na temo Živimo zdravo, ki bodo enkrat tedensko od 18h potekale v domu na Kambreškem.

Projekt Živimo zdravo letos prihaja na Kambreško. Namenjen je vsem prebivalcem in obiskovalcem Krajevnih skupnosti Kambreško, Ročinj- Doblar in Lig, pa tudi vsem ostalim mladim in manj mladim, ženskam in moškim, zdravim in manj zdravim občanom iz bližnje in daljne okolice.

 

V delavnicah projekta Živimo zdravo boste na zabaven način pridobivali znanje o zdravju in zdravem življenjskem slogu. V zimskih mesecih je življenjski ritem nekoliko umirjen, pojasnjujejo organizatorji, in si zlasti ob večerih lažje vzamemo urico do dve in tako storimo korak za svoje zdravje. 

 

Obisk delavnic je brezplačen. Domači strokovnjaki bodo na njih predstavili preventivno zdravstveno vzgojo,

osnove zdrave prehrane, telesne aktivnosti in samooskrbe. Spoznali boste, kako vzdrževati primerno telesno težo, prepoznavati in obvladovati stres, kako se odpovedati kajenju in škodljivemu pitja alkohola.

 

Brezplačna srečanja bodo vsak teden od 6. februarja do 16. marca potekala v obliki poučnih predavanj, učnih delavnic in demonstracij. Na njih boste pripravljali in spoznavali zdrave jedi, si izmerili dejavnike tveganja, ugotovili, kakšne so vaše telesne zmogljivosti, se seznanili s knjižico kuharskih

receptov za zdrave jedi in drugim zdravstveno-vzgojnim gradivom.

 

Lokalna koordinatorka projekta Živimo zdravo  v KS Kambreško, KS Ročinj – Doblar in KS Lig je Natalija Melink. Za informacije jo lahko kontaktirate tudi po telefonu:  031 511 89

 

Delavnice o tem, kako lahko živimo zdravo in vzamemo zdravje v svoje roke, bodo potekale enkrat tedensko od 6. februarja do 16. marca. 

Projekt živimo zdravo financira Občina Kanal ob Soči, nosilec pa je Zavoda za zdravstveno vartsvo NOva Gorica.

Podroben program srečevanj v okviru Projekta živimo zdravo si lahko ogledate v pripeti prilogi.

Oglejte si tudi