Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Tretja lokalna delavnica NET- Age

V okviru projekta NET-Age je 11. februarja v Kanalu potekala že tretja delavnica pod okriljem slovenskih partnerjev v projektu, Zveze društev upokojencev Slovenije in Občine Kanal. Na delavnici je sodelovalo 26 predstavnikov javnih zavodov, nevladnih in prostovoljskih organizacij.

Tekst: Klara Golja, občinska uprava 

 

Po uspešnih dveh lokalnih delavnicah, z delovnima naslovoma » Starejši na območju upravne enota Nova Gorica« in »Kvaliteta življenja starejših v UE Nova Gorica in Občine Kanal in možnosti reševanja problematike za tiste, ki same zase težko ali ne morejo skrbeti«, smo se v tretji delavnici posvetili  »Resolucije o nacionalnem programu socialnega varstva« in »Socialni transferji, vstopni pogoj spremembe predpisov 1.1.2014«.

 

Resolucijo o nacionalnem programu je predstavila Mag. Martina Trbanc iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, spremembo v socialnih transferjih pa Ga Gabrijela Mugerli iz Centra za socialno delo Nova Gorica.

 

Tudi tretja delavnica je potekala pod okriljem slovenskih partnerjev v projektu, Zveza društev upokojencev Slovenije in občine Kanal.

 

Na delavnica je sodelovalo 26 predstavnikov javnih zavodov ( občina, zdravstvo, socialna služba..) in nevladnih, prostovoljskih organizacij. Delavnice kažejo obširno sliko, problematike starejših in to na vseh nivojih » od uporabnika do politične volje in delovanja«.

 

Četrta zadnja delavnica, ki bo potekala v mesecu maju, bo podala celotno sliko skrbi za starejše in s pomočjo udeležencev na delavnici se bodo izdelala priporočila priporočilo občinskim svetom, kako izboljšati skrb za starejše na tem območju.

 

 

 

 

Oglejte si tudi