Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Odprte prijave za mlade iskalce zaposlitve iz Goriške in Obalno-kraške regije

Pridruži se, izboljšaj svoje kompetence in se zaposli v lokalnem okolju!

Si mlad/-a od 15 do 29 let? Iščeš zaposlitev? Zaključuješ šolanje? Bi se rad/-a zaposlil/-a v svojem lokalnem okolju? Pridruži se nam! Pomagali ti bomo do ustrezne zaposlitve.

Mladi, ki vstopajo na trg dela, se pogosto srečujejo z ovirami pri iskanju (prve) zaposlitve. Ovire se največkrat kažejo v pomanjkanju delovnih izkušenj in praktičnih znanj. S projektom 'Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela' mladim pomagamo premagovati omenjene ovire. Novost modela je trofazno ciljno usmerjeno usposabljanje, ki mlade iskalce zaposlitve povezuje s potencialnimi delodajalci v regiji.

Usposabljanja bodo vodili strokovni delavci izbranih področji ter mladim predali teoretična in praktična znanja, ki jih delodajalci navajajo, kot potrebna za zaposlitev v njihovem podjetju. Osvojena znanja in veščine bodo nato preizkusili v praksi – pri potencialnih delodajalcih, kjer bodo pod vodstvom mentorja spoznavali delovno mesto z možnostjo zaposlitve.

Brezplačna usposabljanja bodo potekala v treh sklopih:
1. Uvodna usposabljanja (Predavanja in delavnice na katerih bodo udeleženci pridobivali začetna znanja, potrebna za vključevanje v naslednji dve fazi usposabljanja, ki sta praktično naravnani);
2. Praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah (Udeleženci bodo pridobljena znanja iz prve faze uporabili v praksi. V mladinskih in drugih organizacijah bodo z aktivnim sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost - kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu.);
3. Usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu (Udeleženci bodo vključeni v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer bodo pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja).

PRIJAVIŠ SE LAHKO, ČE USTREZAŠ POGOJEM:
- starost od 15 do vključno 29 let
- aktivni iskalec / aktivna iskalka zaposlitve
- stalno prebivališče v Goriški regiji ali v Obalno-kraški regiji

NE ZAMUDI TE PRILOŽNOSTI IN SE PRIDRUŽI. POHITI, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO. SVOJO PRIJAVO ODDAJ PREKO SPLETNEGA OBRAZCA*: KLIKNI TUKAJ
* Po prejemu prijave te bomo kontaktirali glede nadaljnjih informacij vključitve.

Začetek uvodnih usposabljanj bo predvidoma v mesecu aprilu 2017 oz. glede na razpoložljivost mentorjev, delodajalcev in ostalih strokovnjakov. Sodelovanje so že potrdila lokalna podjetja in mladinske ter druge organizacije iz občine Ajdovščina in Sežana!

Vabljeni k spremljanju naše spletne strani (http://www.mladi-in-obcina.si/), kjer vas bomo obveščali z vsemi potrebnimi informacijami. Za vse informacije smo dosegljivi tudi po elektronski pošti in telefonu.

Inštitut za mladinsko politiko
Tel.: 040 657 676
Urška Trebižan, urska.trebizan@institut-imp.si
Matjaž Zgonik, matjaz.zgonik@institut-imp.si

Oglejte si tudi