Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Zgodovinski uspeh rokometašev RK SVIŠ Ivančna Gorica

Minuli konec tedna je v dvorani Golovec v Celju potekal zaključni finalni turnir Pokala Slovenije v rokometu, na katerem se je za najvišja mesta potegovala tudi ekipa Rokometnega kluba SVIŠ Ivančna Gorica. Za naše rokometaše, ki imajo v letošnji sezoni nemalo težav in se krčevito borijo za obstanek v prvoligaški druščini, je bila že sama uvrstitev na zaključni turnir izjemna nagrada za ves vloženi trud.


Ivančani pa se niso zadostili samo z uvrstitvijo na finalni turnir. Uspeh, ki so ga prvič dosegli v lanski sezoni, ko so osvojili na zaključnem turnirju 4. mesto, so letos želeli še nadgraditi. Potem, ko jim je žreb polfinalnih parov namenil za nasprotnika ekipo Trima iz Trebnjega so ambicije po zgodovinski uvrstitvi v finale Pokala Slovenije postale povsem realne. 

In res. Prva polfinalna tekma med SVIŠ-em in Trebnjem se je za nekatere presenetljivo, a vendarle povsem zasluženo končala z golom razlike v prid naših rokometašev, kar je pomenilo da je RK SVIŠ Ivančna Gorica dosegel nov mejnik v bogati več kot 50-letni zgodovini kluba. 

Na nedeljski finalni tekmi za 1. mesto med Ivančno Gorico in RK Celje, ki je bil v polfinalu prav tako tesno boljši od velenjskega Gorenja, so bili igralci SVIŠ-a povsem neobremenjeni in sproščeni, saj so z uvrstitvijo v finale že dosegli svoj veliki cilj. Pred nabito polno dvorano Golovec, v kateri je bila tudi številčna ivanška navijaška delegacija, so se Ivančni dostojno upirali Celjanom celoten prvi polčas, med tem ko so jim v nadaljevanju nekoliko pošle moči in tako so se že 17-ič pokalne lovorike zasluženo veselili rokometaši Celja. 

 

Kljub porazu v finalu, ki ga je v neposrednem prenosu prenašala tudi TV Slovenija, je bilo na obrazih ivanških rokometašev videti neizmerno veselje in zadovoljstvo. Zagotovo so tudi številni naši občani pred televizijskimi sprejemniki uživali v spremljanju tekme, na kateri so napisi na rumeno-vijoličnih dresih govorili, da se v finalu slovenskega pokala borijo rokometaši iz Ivančne Gorice. 

Končni vrstni red:

  1. mesto: RK Celje Pivovarna Laško
  2. mesto: RK SVIŠ Ivančna Gorica
  3. mesto: RK Gorenje Velenje
  4. mesto: RK Trimo Trebnje

Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4367

Oglejte si tudi