Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Umrl Jože Grebenc, župnik v Šentvidu pri Stični

V sredo, 11. februarja, nas je užalostila vest, da sta preminula Jože Grebenc, župnik v Šentvidu pri Stični, in Anica Dobrovc, njegova gospodinja, katehetinja in upokojena profesorica slavistike. Smrt je domnevno povzročila zastrupitev z monoksidom. Oba sta bila bolna. Župnik je bil pred kratkim odpuščen iz bolnišnice, v sredo pa se ni nihče v župnišču odzival na klice, zato so zaskrbljeni župljani popoldne na silo vstopili v župnišče. 

Jože Grebenc se je rodil v Goriči vasi pri Ribnici. V Pazinu v Istri je obiskoval srednjo versko šolo, kjer je bilo takrat tam malo semenišče, nato se je vpisal v Bogoslovno semenišče in na Teološko fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 1975 diplomiral. Mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1974 v Ljubljani. Kot kaplan je deloval v Predosljah in Kokrici ter Šmartnem pri Litiji. Nato je upravljal župnijo na Savi pri Litiji. Po 15 letih je bil 1993 prestavljen v župnijo Sveta Helena - Dolsko, kjer je bil 13 let. V Šentvidu pri Stični pa je bil od leta 2006. Gradil je novo župnišče, zdaj naj bi dokončal še notranjščino in se nato preselil vanj. A ga je Bog prej poklical k sebi.

 

Oba sta bila v župniji zelo dejavna in priljubljena med župljani. Zavzemala sta se za beatifikacijo misijonarja in zdravnika Janeza Janeža. Anica Dobrovc je organizirala tudi romanje v Tajvan, kjer je Janež deloval.

 

Pogrebna svečanost je bila v petek 13. februarja 2015, ob 15. uri na pokopališču v Šentvidu pri Stični.


Vir: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/umrl-joze-grebenc-zupnik-v-sentvidu-pri-sticni

Oglejte si tudi