Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Višnja Gora prinesla zmago Italijanu

 

V Višnji Gori smo Dolenjci navijali predvsem za naše fante iz Adrie Mobila, a potem ko so nam zbudili upe  s prvimi tremi mesti na letečem cilju v Višnji Gori, je na koncu zmaga druge  etape  letošnje kolesarske Dirke po Sloveniji  pripadla  Italijanu Fabiu Felliniju  iz Andronija - Venezuela, drugo mesto si je prikolesaril Avstralec Wesley Sulzberge iz ekipe Orica Green , tretje pa Hurtado Jhon Atapuma iz columbijske ekipe Colombia. Radoslav Rogina iz Adrie Mobila, najbolje uvrščeni Slovenec,  je bil 5., Jan Polanc – Radenska 7., Tadej Valjavec – Sava Kranj 8., Jure Golčar – Tirol 9.  in Tomaž Nose – Adria Mobil 10.  V soboto bo belo majico nosil  Jan Polanc (najboljši mladi kolesar), rumeno in zeleno majico si je prislužil  višnjegorski zmagovalec.

 

Višnja Gora, preplavljena z avtomobili različnih državnih oznak, polepljenih z ekipnimi in sponzorskimi  znaki ter  napisi, s prestižnimi kolesi na strehah in v kombijih, za ogradami glavne mestne ulice, je začela utripati v mednarodnem kolesarskem duhu v petek, 14. junija po četrti uri popoldne. Množica opazovalcev, bolj in manj znanih kolesarskih navdušencev, novinarjev, snemalcev in fotoreporterjev pomešanih z domačini je z velikim zanimanjem spremljala komentatorja kolesarske dirke, ki je na podlagi  obvestil neposredno z dirke sproti informiral javnost o dogajanju. Potem ko je na mestno ulico s sirenami pripeljala predhodnica  policistov smo vedeli, da jim bodo približno v roku desetih minut sledili kolesarji. Na gorskem letečem cilju na Polževem je bil najboljši Laurens De Vreese (Topsport Vlaanderen-Baloise)  in dva rdeče-modra iz Adrie, Klemen Štimulak in Radoslav Rogina.

 

Navdušenje med publiko je zraslo, ko so na leteči cilj v Višnji Gori v iztek prvi prikolesarili Kristjan Fajt, Radoslav Rogina in Tomaž Nose iz novomeške ekipe, a do konca dirke so morali premagati še vzpon na Vrh nad Višnjo Goro in še nekaj  kilometrov. Nato je komentator  povedal, da je iz skupine pobegnil ,  po vsej verjetnosti eden favoritov pred letošnjo pentljo za skupno zmago Patrik Sinkewitz, specialist za goske preizkušnje, sicer pa ravnokar rehabilitiran po izključitvi zaradi dopinga. Ta je skoraj do cilja vodil za okoli 50 sekund pred ostalimi, a  je le dobra  dva  kilometra  pred iztekom pri prevozu čez železniške tračnice  grdo  padel  in se poslovil od skoraj dobljene dirke.  Napetost na višnjegorskem mestnem  trgu je naraščala, vse oči so zrle v koridor, kjer naj bi se prikazali kolesarji, medtem ko je komentator oznanil prisotnost  našega nekdanjega jugoslovanskega odličnega kolesarja,   Franca Škerlja, ki še vedno aktivno spremlja Dirko po Sloveniji. S hitrostjo, pri kateri oko ne zmore prepoznavati številk, so prvi kolesarji pridrveli v cilj,  prva dva sta bila tako rekoč istočasna.  Negotovost ali je prvi  Fabio Fellini  ali Wesley Sulzberge so prekinili sodniki, ki so na podlagi fotografskega posnetka prehoda ciljne črte odločili, da je zmagovalec Fellini.

 

Pokale je podelil župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad v družbi čednih deklet, kot je za take dogodke običaj. Slovenski kolesarji so še v igri za glavno nagrado Dirke po Sloveniji, ki se danes seli na Vršič, medtem ko se Višnjani spet lahko prosto gibljejo po svojem kraju s spomini na včerajšnjo pozornost  mednarodne kolesarske javnosti, usmerjene na njihov prag.

 

Fotografije:

- Mestni trg kakšno uro pred zaključkom dirke

- Komentator dirke je odlično obvladal svoje delo

- Med čakanjem je treba še kaj opraviti

- Eni so kupili zemljevid, drugi pa pivo

- V napetem pričakovanju prvih kolesarjev 

- Nekateri so malo "piknili"

- Med opazovalci tudi najmlajši

- Policijska predhodnica

- Na letečem cilju v Višnji Gori

- Zmagovalna trojica proti cilju

- Fofo-finis "Kdo je bil prvi????"

- Na zmagovslnih stopničkah  (Vir fotografije: www.siol.net/sportal/kolesarstvo/po_sloveniji/rezultati/2013/06/2_etapa_kocevje_visnja_gora.aspx)

- "Zaplankana" Višnja Gora

- Kozolček za vzorec

- Kolesa na kolesih

- Nasproti Šerka je bila ob odhodu velika gneča

- Višnja Gora danes počiva

 

 

 

Oglejte si tudi