Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

V Ivančni Gorici vodstvo Olimpijskega komiteja Slovenije

Včeraj je v sejni sobi občine Ivančna Gorica potekala 5. seja Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), katere člane je uvodoma nagovoril župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. 


Seja izvršnega sveta OKS je potekala v občinski sejni sobi, predsednika Bogdana Gabrovca in člane sveta pa je uvodoma nagovoril župan Dušan Strnad. Župan je izrazil zadovoljstvo, da se je OKS odzval povabilu, da eno izmed rednih sej opravi prav v Ivančni Gorici. Kot je dejal Strnad je do zamisli o gostovanju v Ivančni Gorici prišlo na letošnjem tradicionalnem 22. pohodu po Jurčičevi poti, na katerem je bil slavnostni govornik prav predsednik OKS Bogdan Gabrovec. V kratki predstavitvi občine je župan poudaril, da je ivanška občina zelo naklonjena športu – tako rekreativnemu, kot tudi vrhunskemu, saj v občini deluje kar 31 športnih društev, ki se ukvarjajo z različnimi športnimi panogami, med drugim je trenutno v ustanavljanju tudi skakalni klub. 


Med najpomembnejšimi točkami dnevnega reda 5. seje izvršnega odbora OKS sta bili predstavitev letnega delovnega in finančnega načrta za leto 2015 in potrditev reprezentance, ki bo odpotovala na prve evropske igre v Bakuju. Po seji, ki je trajala skoraj tri ure, so si člani izvršnega odbora OKS obiskali vzgojno-izobraževalni center v Ivančni Gorici, kjer so si ogledali Osnovno šolo Stična s športno dvorano in se srečali s predstavniki Zveze športnih organizacij Ivančna Gorica s predsednikom Jožetom Kastelicem na čelu in drugimi športnimi delavci iz naše občine. 
Srečanje s predstavniki Olimpijskega komiteja, med katerimi sta tudi legendarna olimpionika Miro Cerar st. in Iztok Čop je bila priložnost za pogovor o uspehih in izzivih športa v naši občini. Kot je med drugim dejal predsednik Gabrovec je prav delo, ki ga opravijo športna društva in klubi na lokalni ravni osnova tudi za vrhunski šport.


Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi