Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

NK Ivančna Gorica lansiral igralca Matijo Bobna v Anglijo

Igralcu Nogometnega kluba Ivančna Gorica, 20-letnemu nogometašu Matiji Bobnu, se je ponudila izjemna priložnost. NK Ivančna Gorica je sklenil dogovor o posoji igralca angleškemu klubu Bolton Wanderes, ki v tem trenutku igra v drugi angleški ligi, nedolgo nazaj pa je igral tudi v elitni Premier ligi. 

Matija Boben (na sliki desno) v dresu NK Ivančna GoricaMorebitna pogodba o prestopu Matije Bobna je odvisna od tega, kako se bo izkazal na preizkušnji. Nogometaš Ivančne Gorice, kjer je tudi začel prve nogometne korake, prihaja iz vasi Žvirče (občina Žužemberk). Minuli ponedeljek je prvič igral na tekmi med mladima ekipama Boltona in Readinga. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, Matija pa je odigral celotno srečanje.
Matija se je po začetnem igranju v Ivančni Gorici za dve leti preselil v Kočevje. Pri 14 letih je odšel v Ljubljano, kjer je igral za NK Interblock in postal tudi reprezentant. V članski selekciji je najprej igral za kranjski Triglav v 1. SNL, po treh mesecih pa ga je vodstvo NK Ivančna Gorica pripeljalo nazaj v klub, kjer je pred odhodom v Anglijo igral eno leto in bil eden od nosilcev igre domačega tretjeligaša, ki se bori za vrnitev v 2. ligo.

Pod vodstvom trenerja Hadžiča je Matija še napredoval in tudi na njegovo priporočilo je igralec odšel v Bolton na preizkušnjo. Za klub bo morebitni prestop velik izpit, ki pa ga bo vodstvo upajmo opravilo z odličnim.

NK Ivančna Gorica je s tem dokazala, da je na pravi poti, da se s pravim delom in vizijo v nogometu lahko uspe in obenem omogoči naši mladini uvrstitev v kakovostni šport, kar je osnovno poslanstvo kluba. Klub bo prihodnje skušal še izboljšati delo z mladimi in se tudi bolj tržno obnašati, kar je edina rešitev za obstoj nogometa v naši občini.


Vir /tekst in foto):http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4726

Oglejte si tudi