Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Mlajši dečki B RK SVIŠ Ivančna Gorica državni prvaki

V soboto 18. maja 2013 je v dvorani OŠ Stična v Ivančni Gorici potekal zaključni turnir četverice za naslov državnega prvaka v rokometu v najmlajši kategoriji mlajših dečkov B. Ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica je turnirju najboljše četverice premagala vse tri nasprotnike in osvojila prvi naslov državnega prvaka v 22-letni novejši zgodovini RK SVIŠ Ivančna Gorica. Druga je bila Ribnica, tretja Krka in četrta Drava. Kapo dol in vse čestitke igralcem, trenerju Aleksandru Polaku, ostalemu strokovnemu vodstvu ekipe in vsem, ki so pripomogli k prvovrstnemu uspehu.

Zaključni turnir najboljše četverice, na katerega so se poleg RK SVIŠ Ivančna Gorica uvrstile še RD Ribnica, MRK Krka iz Novega mesta in RK Drava s Ptuja, je slavnostno odprl župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad, ki je mladim rokometašem namenil nekaj spodbudnih besed. Na otvoritvi turnirja je bil dan velik poudarek tekmovanju v duhu "fair playa", zato so slavnostno prisegli s "častno športno" vsi akterji turnirja: organizator, sodniki, trenerji in igralci in v tem duhu je tudi potekal celotni turnir. Dvorana OŠ Stična je bila napolnjena z glasnimi navijači vseh štirih ekip in vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno, saj so gledalci bučno spodbujali mlade športnike. Najbolj uspešni so bili domači rokometaši, ki so že tekom sezone s svojimi predstavami nakazovali, da se utegnejo zavihteti na sam vrh, kar jim je tudi uspelo, saj so zmagali vse 3 tekme in zasluženo osvojili naslov državnih prvakov. Pokale in medalje so ekipam in posameznikom podelili: selektor slovenske rokometne reprezentance g. Boris Denič, predsednik RK SVIŠ Ivančna Gorica dr. Janez Zupančič in starosta slovenskih trenerjev ter strokovni sodelavec mladih selekcij RK SVIŠ g. Nikola Radič.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RD RIBNICA RH  15 : 13 (9 : 5)

Zadnja tekma turnirja je odločala o naslovu državnega prvaka med mlajšimi dečki B (letnik 2001 in mlajši). Ribnica je za osvojitev naslova morala zmagati, Ivančanom je zadostoval že neodločen izid. Srečanje so tudi tokrat bolje začeli domačini in povedli z 2 : 0, Ribničani so se približali na gol zaostanka, vendar so Ivančani znova zadeli dvakrat zapored, gostje samo enkrat, izid je bil 4 : 2. Podoben scenarij se je ponovil še enkrat in rezultat je bil 6 : 3. Ivančani so začeli igrati svojo igro in zadeli trikrat zapored. Pri izidu 9 : 3  in dobri minuti do konca polčasa je domači trener Polak vzel minuto odmora, da bi prednost še povečali, toda načrt se je izjalovil, gostje so dvakrat zapored zadeli in na polčas odšli z znosnih minus 4. V drugem polčasu so prvi s sredine igrišča začeli Ribničani, dosegli dva zaporedna zadetka in izid znižali na 9 : 7. Po nekaj minutah strelskega posta so zadeli tudi domačini in se odlepili na tri gole prednosti, toda Ribničani so nekaj minut kasneje prišli le na gol zaostanka  in znižali na 10 : 9. Vseskozi so bili z enim ali dvema goloma v prednosti Ivančani, živčnost pa je bila prisotna tako pri igralcih kot navijačih. Pri izidu 14 : 13 za domače so bili v napadu gostje, ki pa niso prišli do izdelanega strela. Ko je slabe pol minute pred koncem z desnega zunanjega položaja zadel Košir je bila tekma odločena. Končni rezultat 15 : 13 in naslov državnih prvakov je prvič v zgodovini kluba zasluženo pripadel RK SVIŠ iz Ivančne Gorice. Pri domačih je s šestimi zadetki blestel Matevž Tekavčič, pri Ribnici sta Nik Ćirović in Matevž Petek dosegla po štiri zadetke.

Maja Ceglar in Boštjan Košir 

Foto: Gašper Stopar

 

Vir: www.svis-klub.si/

Oglejte si tudi