Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Ponovno izjemen uspeh na poklicni in splošni maturi

Na srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica se je šolsko leto 2013/14  zaključilo na najlepši možen način. Dijaki programa ekonomski tehnik in gimnazijci so spet maturirali z nadpovprečnim uspehom.

 

7. julija smo na slovesni prireditvi v šolski avli podelili spričevala poklicne mature. V spomladanskem roku je poklicno maturo opravljalo 19 rednih dijakov in en občan in prav vsi so bili uspešni, torej smo že drugo leto zapored slavili 100 % uspeh. Povprečno število točk je bilo 15,37 (od 23 možnih). V Sloveniji je uspeh na poklicni maturi letos 92,89 %. Z  veseljem sporočamo, da imamo letos spet dve zlati maturantki. Izjemen uspeh na poklicni maturi 2014 sta dosegli Mojca Adamlje iz 4. d, ki je dosegla vse možne točke (23 točk) in Eva Zupančič iz 4. d, ki je dosegla 22 točk.

 

V ponedeljek 14. julija je na šoli spet završalo od ponosa, navdušenja in veselja. Tudi 60. generacija gimnazijcev na Srednji šoli Josipa Jurčiča je dokazala, da se splača šolati v Ivančni Gorici! Splošno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 46 rednih dijakov naše šole in spet, že tretje leto zapored, so bili vsi uspešni. 100% uspeh na maturi našo šolo upravičeno uvršča v sam vrh slovenskih gimnazij. Slovensko povprečje med gimnazijci je letos 93,11%.  Žal letos nimamo zlatega maturanta, imamo pa odlično povprečno število doseženih točk – 20,28  (maturo se opravi že z 10 točkami, najvišje možno število točk pa je 34). Za primerjavo povejmo, da je slovensko povprečje letošnjih maturantov 19,72 točk.

 

Izjemno smo ponosni na naše maturante, ekonomske tehnike in gimnazijce. Njihov uspeh na maturi jim na stežaj odpira vrata v življenje nam učiteljem pa je vzpodbuda za prizadevno in uspešno delo z vsemi novimi generacijami, ki prihajajo v našo šolo.

 

Milan Jevnikar, ravnatelj

Oglejte si tudi