Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Na srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici je bilo spet slavje!

 

Čeprav smo sredi počitnic, julij se preveša čez polovico, je bil  ponedeljek za našo šolo izjemen dan.

Ob prisotnosti mnogih učiteljev, staršev in večine maturantov smo razglasili odlične rezultate letošnje splošne mature.

 

Po 100 % uspehu ekonomskih tehnikov na splošni maturi, so se danes prav tako s 100 % uspehom izkazali gimnazijci na splošni maturi. Navdušenje vseh je bilo ob tem res upravičeno, iskreno in veliko!

 

Maturanti so veseli in s ponosom prevzeli zrelostna spričevala, ki so jim jih na slovesni prireditvi podelili ravnatelj Milan Jevnikar s pomočnico in razredniki.

 

Z iskreno zahvalo za prizadevno delo in z dobrimi željami za nadaljnji študij ter dolgo srečno življenje jih je ravnatelj pospremil na najbolj sproščene počitnice, ki si jih sedaj resnično lahko privoščijo. Iskrena zahvala ravnatelja in maturantov pa je veljala tudi vsem učiteljem, ki očitno vedo, znajo in hočejo delati tako, da je njihovo delo okronano s 100 % uspehom na maturi.

 

Splošno maturo 2013 je na šoli vodila Šolska maturitetna komisija, predsednik Milan Jevnikar, namestnica predsednika Marija Strnad, članica Bernarda Radoš ter tajnik Franci Grlica.(iz Biotehniške fakultete v  Lj.) Matura v spomladanskem roku 2013 je potekala po maturitetnem koledarju od začetka do 22. junija, brez vsakršnih zapletov in težav.

 

V četrtem letniku smo v letošnjem šolskem letu imeli 72 dijakov. Sedem jih ni uspešno končalo letnika, zato se bodo uspešnim maturantom lahko pridružili šele v jesenskem roku.

 

K splošni maturi v spomladanskem roku je tako pristopilo 65 naših gimnazijcev. In prav vsi so bili uspešni. To je že drugo leto zapored 100 % uspeh, kar je izjemen dosežek. Slovensko povprečje je letos 93,50 %.

 

Kar pri devetih predmetih (slovenščina, nemščina OR, francoščina, španščina, matematika na obeh nivojih, fizika, zgodovina, psihologija in sociologija) smo na šoli dosegli višjo povprečno oceno kot je državno povprečje.

 

Slovensko povprečje doseženih točk vseh kandidatov, ki so prvič opravljali splošno maturo po končanem četrtem letniku gimnazije in jo opravili, je 20,04 točk (julija lani 20,2), poprečno število doseženih točk naših gimnazijcev pa je letos 19,83 (lani 22,64).

 

Tudi letos imamo na šoli zlatega maturanta Andraža PAPEŽA iz 4.a (lani smo jih imeli največ doslej, kar 9). Letos je takšnih maturantov v Sloveniji 318 (julija lani 378), med njimi je 211 deklet in 107 fantov.

 

Andraž, ki je z izjemnim uspehom potrdil ugled naše šole, je prejel knjižno nagrado s posvetilom šolskega ministra in tudi ministrov podpis na spričevalu. V šoli pa je prejel še Zlato Jurčičevo nagrado, najvišjo šolsko nagrado za letošnje leto.

 

V prijetnem in sproščenem vzdušju smo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica po uradnem delu in podelitvi spričeval nadaljevali druženje ob zvoku harmonik, hladni limonadi in prijateljskem klepetu.

 

Veseli smo, da smo še eno šolsko leto zaključili z nadpovprečnim uspehom nove, letos že 59. generacije splošnih maturantov naše gimnazije.

 


Milan Jevnikar, ravnatelj

Povezave

www.ssjj.si

Oglejte si tudi