Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Gradnja šole in vrtca v Zagradcu prehaja v zaključno fazo

Včeraj si je župan Dušan Strnad skupaj s predstavniki izvajalskega podjetja GPI Tehnika d.o.o., ogledal potek gradnje šole in vrtca v Zagradcu, trenutno največje investicije v občini in nasploh v tem delu Slovenije. 


Trenutno na objektu poteka vlivanje tlakov, na delu objekta pa se že urejajo tudi strojne in elektro instalacije. Poleg urejanja sanitarij in prezračevalnih naprav, je izvajalec začel tudi z vgradnjo oken in vrat. Šola in vrtec sta v celoti že pod streho, tako kot tudi pripadajoča športna dvorana. Gradnja tako počasi prehaja v zaključno fazo. 
Po besedah direktorja GPI Tehnike Draga Muhiča, izvajalec glede na časovni načrt z deli zamuja za približno en mesec. Razlog za to so bile izjemno slabe vremenske razmere v poletnem času. Iz gradbenega dnevnika je razvidno, da je bilo vse od junija do septembra kar 77 deževnih dni, kar po njegovem mnenju upravičuje razlog za zamudo. 

Naj še omenimo…


Nova stavba bo namenjena devetletnemu šolskemu programu in bo obsegala tri etaže. V kleti bo kotlovnica za lesno biomaso in vsi tehnični prostori, v pritličju je načrtovan dvooddelčni vrtec, kuhinja, telovadnica in učilnice za razredni pouk. V prvem nadstropju se bo nahajala knjižnica, uprava, multimedijski prostor in učilnice za drugo in tretjo triado. Tloris je zasnovan tako, da bo imel objekt notranji odprti atrij, ki bo nudil svetlobo učilnicam. Ob šoli bo tudi zunanje igrišče. 


Po izgradnji bo šolo z devetletnim šolskim programom obiskovalo okrog 230-250 učencev, kar pomeni eden do dva oddelka na generacijo. Zagraškim šolarjem se bodo v novi šoli priključili tudi učenci iz podružnične šole v Ambrusu in Krki, ki sedaj v drugi in tretji triadi pouk obiskujejo na matični šoli v Ivančni Gorici. S tem bodo v prihodnosti prihranjeni tudi stroški šolskega prevoza. S pridobitvijo športne dvorane pa bodo krajani in društva v dolini reke Krke dobili nove možnosti za razvoj krajevnega dogajanja.
Operacijo izgradnja Podružnične šole in vrtca Ivančna Gorica delno sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj – razvojne prioritete »Razvoj regij«. Izgradnjo telovadnice in zunanjega športnega igrišča sofinancira Fundacija za šport.

 

Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/

Oglejte si tudi