Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Slovesno odprtje prizidka vrtca k enoti Polžek v Višnji Gori

Občina Ivančna Gorica in Vrtec Ivančna Gorica vas prijazno vabita na slovesno odprtje prizidka k enoti Polžek v Višnji Gora, ki bo potekalo jutri v petek, 7. februarja 2014 ob 17. uri, v Višnji Gori. Program bodo oblikovali otroci in vzgojiteljice Vrtca Ivančna Gorica.

 

Vrtec Polžek v Višnji Gori je bogatejši za nove prostore, v katerih bodo naši najmlajši varno in uspešno premagovali prve korake na poti v svet. Vabimo vas, da se nam pridružite na slovesnem odprtju, kjer si boste lahko nove prostore tudi ogledali. Po ogledu bosta za izjavo na voljo župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček in predstavnik izvajalca, to je Jelovica Hiše d.o.o.

 

In še na kratko o prizidku vrtca Polžek…

 

Prizidek k obstoječi Enoti vrtca Polžek je lesene montažne konstrukcije, katerega je postavilo podjetje Jelovica hiše, trženje in proizvodnja hiš d.o.o. iz Preddvora. Pogodbena cena za izgradnjo objekta z 568 m2 notranjih površin in ureditvijo 1320 m2 zunanjih površin je bila 647.519,88 evrov z DDV.

 

Prizidek v pritličju vsebuje dve veliki igralnici s sanitarijami in pripadajočimi garderobami, ter skupni večnamenski prostor, ki ga obstoječi vrtec ni imel. Obe igralnici imata teraso z nadstreškom in leseno ograjo. V mansardi so prostori rezervirani za individualno delno z otroki, zbornico, prostorom za delovno pripravo vzgojiteljic ter arhivom. V notranjosti sta tako stavbno pohištvo in notranja oprema v večji meri lesena.

 

Vrtec Polžek ima po dozidavi štiri oddelke, dva obstoječa za otroke 2. starostnega obdobja in dva nova za otroke iz 1. starostnega obdobja, za katere prostora v vrtcih najbolj primanjkuje. Skupno pomeni, da bo enoto Polžek v Višnji Gori od ponedeljka 10. 2. 2014 obiskovalo 81 otrok. V omenjeni projekt je vključena tudi celotna zunanja ureditev z novimi igrali, ustrezno ograjo ter tlakovanimi in zelenimi površinami.

 

Prosimo za potrditev vaše udeležbe na otvoritvi!


Gašper Stopar

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi